Νέα μέτρα στα σχολεία ζήτησε ο ΠΟΥ – Τα κρούσματα κορονοϊού στις ηλικίες 5 έως 14 ετών αυξάνονται ραγδαία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να μην οδηγηθούμε σε κλειστά σχολεία, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στις μικρές ηλικίες.

Πλέον, στο «στόχαστρο» του κορονοϊού βρίσκονται και τα παιδιά, καθώς επαναλειτουργούν τα σχολεία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί να ληφθούν μέτρα, ώστε να μην υπάρξει κλείσιμο των εκπαιδευτικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, ο ΠΟΥ ζήτησε να προστατεύονται καλύτερα τα παιδιά, που αυτή τη στιγμή αποτελούν την ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο.

Έτσι, συστήνει να ενισχυθούν οι διαγνωστικοί έλεγχοι στα σχολεία και να εξεταστεί ο εμβολιασμός παιδιών που πάνε σχολείο.

«Η χρήση μασκών και εξαερισμού, παράλληλα με τακτικά τεστ, οφείλει να είναι ο κανόνας σε όλη την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ο εμβολιασμός των παιδιών πρέπει να συζητηθεί και να εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να προστατεύονται τα σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αυτή τη στιγμή τα κρούσματα αυξάνονται σε όλες τις ηλιακές ομάδες «με τα υψηλότερα ποσοστά αυτή τη στιγμή να καταγράφονται μεταξύ 5 και 14 ετών».

«Δεν είναι σπάνιο σήμερα να βλέπουμε συχνότητα δύο ή τρεις φορές υψηλότερη στα μικρά παιδιά απ’ ό,τι στον συνολικό πληθυσμό», δήλωσε ο Κλούγκε.

Ύστατη λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Απέναντι στην έξαρση της πανδημίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει πως σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που έχει αποφασιστεί ή συζητείται από ορισμένες χώρες, πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί «απολύτως ύστατη λύση, μόνο όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες εφικτές εναλλακτικές για τη βελτίωση της χρήσης των εμβολίων».

Ο Οργανισμός εξέφρασε εκ νέου την ανησυχία του για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, αλλά ζήτησε να καταπολεμηθεί το στέλεχος Δέλτα που είναι κυρίαρχο αυτή τη στιγμή «για μια νίκη αύριο έναντι της Ομικρον».

«Το πρόβλημα σήμερα είναι η Δέλτα και ο τρόπος με τον οποίο θα πετύχουμε απέναντι στη Δέλτα σήμερα θα είναι μια νίκη έναντι της Ομικρον αύριο», πριν αυξηθούν μαζικά τα κρούσματα.

ieideiseis, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ