Νέα μέτρα για την εστίαση – Σκέψεις ακόμη και για λουκέτο τα μεσάνυχτα

νέα-μέτρα-για-την-εστίαση-σκέψεις-ακό-1216086

Όλα είναι ανοιχτά για νέα μέτρα στην εστίαση. Θα πρόκειται για οριζόντια μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για νέα μέτρα στην εστίαση, καθώς μετά τα μηνύματα για επιστροφή στην κανονικότητα, την αναβλητικότητα στη λήψη μέτρων και το lockdown στη Μύκονο, η χώρα έφτασε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Όλα δείχνουν ότι στα μέσα του Αυγούστου θα έχουν 6.000 κρούσματα κάθε μέρα.

Το lockdown στη Μύκονο, η απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια και μουσικής όλο το 24ωρο, σε ένα νησί που πηγαίνεις για να κυκλοφορήσεις τα βράδια και να ακούσεις μουσική δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Μπορεί η κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο, όπως επί της ουσίας για αυτό πρόκειται. Ένα lockdown με οριζόντια μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους που ακυρώνει τις δηλώσεις υπουργών ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν μόνο όσους δεν κάνουν εμβόλιο. Οι ακυρώσεις δε στη Μύκονο πέφτουν βροχή…

Νησιά όπως η Πάρος, η Ίος και η Σαντορίνη δεν αποκλείεται να βρεθούν με μέτρα σύντομα, αλλά και περιοχές της Κρήτης, όπως το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή, τα ξενοδοχεία καραντίνας στα νησιά δεν επαρκούν, ενώ γίνονται γνωστές διάφορες ιστορίες με κρούσματα που αναζητούν χώρο για να μείνουν….

Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται μια νέα σειρά μέτρων που έχουν ως πρώτο στόχο τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό, χωρίς να αποκλείεται το σενάριο των τοπικών lockdown, καθώς έχει σημάνει συναγερμός και σε άλλα νησιά.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τεστ που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι από 2 σε 3, δηλαδή να κάνουν ένα ακόμη υποχρεωτικό τεστ διάγνωσης του κορονοϊού είτε μέσα στην εβδομάδα είτε στο δεκαήμερο, όπως ανέφερε το Mega.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να μεταφέρονται σε άλλα πόστα στην ίδια επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται, ότι σε Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Ρέθυμνο και Ηράκλειο οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα: μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Tην ίδια ώρα, με δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς να είναι στο «κόκκινο», δεν αποκλείεται, σύμφωνα με το ieidiseis.gr, να υπάρξουν και τοπικά περιοριστικά μέτρα σε κάποια νησιά.

Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται:

Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης 00:00 – 07:00

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης

Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9

Απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 4 άτομα – για συγγενείς α’ βαθμού 6 άτομα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook