Νέα μετάλλαξη Πλεύρη: Είμαι κεντροδεξιός και φιλελεύθερος!

νέα-μετάλλαξη-πλεύρη-είμαι-κεντροδεξ-1303363

Συνεχίζονται οι πολιτικές μεταλλάξεις του Θάνου Πλεύρη από την ημέρα που απέκτησε υπουργικό θώκο. Πλέον ο υπουργός Υγείας δηλώνει… «κεντροδεξιός και φιλελεύθερος» και αφήνει πίσω του το παρελθόν του στην ακραία δεξιά και την ακροδεξιά που το βλέπει ως βαρίδι στην πολιτική του καριέρα.

Μάλιστα ο Θ. Πλεύρης προχώρησε στην ανακοίνωση της προσχώρησής του στην κεντροδεξιά μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα όταν απάντησε στον βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη για την αιμοδοσία. «Δεν θα μπω στον πειρασμό, γιατί δεν θέλω να κάνουμε αντιπαράθεση σε αυτό, που πήγατε να ιδεολογικοποιήσετε λίγο το ζήτημα. Δηλαδή, και εμείς οι άνθρωποι που είμαστε κεντροδεξιοί και φιλελεύθεροι δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε αλτρουισμό να πάμε να δώσουμε αίμα» είπε ο Θ. Πλεύρης.

Το γεγονός ότι ο Θ. Πλεύρης έγινε πια «κεντροδεξιός και φιλελεύθερος» δεν πέρασε απαρατήρητο. Λίγη ώρα αργότερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδώρα Τζάκρη τον συνέκρινε με τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Αναλάβατε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε μία περίοδο που οι μάσκες πλέον έχουν πέσει, γιατί έχετε ακόμα από πίσω σας τον συνοδοιπόρο σας, τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος δεν ξέρω αν δηλώνει και αυτός κεντροδεξιός και φιλελεύθερος όπως μας δηλώσατε εσείς προηγουμένως, αλλά όταν λέει «Σιγά μην τους σώσουμε και σιγά που μας νοιάζει» για τους ανεμβολίαστους, σας κάνει να φαίνεστε σαν να είστε εσείς ο φυσικός αυτουργός και αυτός ο ηθικός αυτουργός», ανέφερε η Θ. Τζάκρη στον Θ. Πλεύρη.

Οι συγγνώμες και οι μετάνοιες του υπουργού

Επισημαίνεται ότι προ ολίγων ημερών ο Θ. Πλεύρης έχει προειδοποιήσει για τις κυβιστήσεις που κάνει. Στις 20 Οκτωβρίου σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ενημέρωνε ότι έχει μετανιώσει για δηλώσεις που έχει κάνει. Οι δηλώσεις για τις οποίες έχει μετανιώσει αφορούν

-να μην μπορούν οι μετανάστες να πηγαίνουν ούτε στα ελληνικά νοσοκομεία: «οπωσδήποτε τότε ήταν μια λανθασμένη δήλωση, που δεν με εξέφραζε ούτε τη στιγμή που την έκανα». Όταν ρωτήθηκε αν μετάνιωσε απάντησε «βεβαίως» και επανέλαβε ότι «είναι τελείως λανθασμένη η θέση που είχα εκφράσει τότε».

-τους Εβραίους και το Ολοκαύτωμα: «έχω πει εδώ και δέκα χρόνια ότι διαφωνώ διαχρονικά με τις απόψεις περί άρνησης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και άρνησης του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Πλεύρης μόλις έγινε υπουργός έσπευσε αυθημερόν να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό, ύστερα από επιστολή του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Την 1η Σεπτέμβρη το ΚΙΣ του απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη και την ίδια ημέρα ο υπουργός ζήτησε.

Ο Θ. Πλεύρης ζήτησε συγγνώμη επειδή το 2009 στη δίκη του πατέρα του Κ. Πλεύρη είχε πει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης: «…και θα σας πω σε θέματα που σας έχουν προβληματίσει: Σας προβλημάτισε η αναφορά για το Άουσβιτς. Που λέει ότι να τηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς”. Εγώ παίρνω την ακραία εκδοχή. Ότι ο κατηγορούμενος εκεί πέρα εννοεί: “Να διατηρείται σε καλή κατάσταση το στρατόπεδο του Άουσβιτς, γιατί θέλω κάποια στιγμή να επανέλθει εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς, να επανέλθει ο Χίτλερ, να πάρει τους Εβραίους και να τους βάλει στο Άουσβιτς”. Ποια παρότρυνση είναι αυτή; Ποια διέγερση; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι “θέλω να εξοντώσω κάποιον;”».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook