Νέα μαμά: Πέντε tips για να αντιμετωπίσεις την εξάντληση που νιώθεις

νέα-μαμά-πέντε-tips-για-να-αντιμετωπίσεις-1228911

Είσαι νέα μαμά; Τότε γνωρίζεις πολύ καλά τι σημαίνει κούραση και αϋπνία. Έχεις χάσει την αίσθηση του χρόνου, νιώθεις σαν να έχεις ένα μόνιμο τζετλάγκ και είναι απόλυτο φυσιολογικό.

Τα καλά νέα είναι με μερικά tips μπορείς να διαχειριστείς την εξάντληση που νιώθεις και να μην αφήσεις την κούραση και την αϋπνία να σου χαλάσουν τη διάθεση και την ημέρα. Tips απλά που όμως, θα σε κάνουν να δεις τη διαφορά.

Μην πατήσεις snooze στο ξυπνητήρι

Με ένα νεογέννητο στο σπίτι, ο βραδινός πολύωρος ύπνος ξέρεις πολύ καλά ότι είναι αδύνατος. Ακόμα και για αυτές τις λίγες όμως ώρες που θα κοιμηθείς μέχρι τον επόμενο θηλασμό, μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, μην κάνεις το λάθος να πατήσεις snooze. Σύμφωνα με τον expert σε θέματα ύπνου dr Neil Stanley, πατώντας το snooze είναι πολύ πιθανό να πέσεις σε ακόμα πιο βαθύ ύπνο από τον οποίο είναι πιο δύσκολο να ξυπνήσεις.

Απόφυγε να λες ή να ακούς ότι είσαι διαρκώς κουρασμένη

Η δύναμη του λόγου είναι πιο δυνατή από όσο νομίζεις. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όταν κάποιος μας λέει ότι κοιμηθήκαμε καλά, αυτόματα νιώθουμε πιο ξεκούραστοι.

Για τις ανάγκες της έρευνας, ειδικοί αναλυτές είπαν στους συμμετέχοντες στοιχεία για τον ύπνο που έκαναν το προηγούμενο βράδυ και εάν ο ύπνος τους ήταν καλός, κακός ή μέτριος, ακόμα κι αν δεν ίσχυε. Οι συμμετέχοντες που σύμφωνα με τους ειδικούς κοιμήθηκαν καλά, δήλωσαν ότι ένιωθαν πιο ξεκούραστοι.

Πήγαινε μία μικρή βόλτα

Παρά την κούραση που νιώθεις, μία σύντομη βόλτα θα σε αναζωογονήσει. Έρευνα στο Personality & Social Psychology έδειξε ότι μετά από έναν περίπατο διάρκειας 10 λεπτών, θα νιώθεις ακόμα περισσότερη ενέργεια για τουλάχιστον δύο ώρες.

Κάνε ένα κρύο ντουζ

Σύμφωνα με έρευνες, μόλις τρία λεπτά κάτω από το παγωμένο νερό θα σε κάνουν να νιώθεις πιο ξεκούραστη. Τώρα που καλοκαιριάζει δε, είναι ό,τι πρέπει και για να δροσιστείς.

Βάλε στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε άμυλο

Οι πατάτες, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης και οι ξηροί καρποί δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου αυτήν την περίοδο.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook