Νέα Μάκρη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου και του μωρού της – Συγκλονίζει συγγενής της

νέα-μάκρη-εισαγγελική-παρέμβαση-για-τ-1707468

Ο θάνατος 19χρονης εγκύου το της Τρίτης (06.06.2023) μεσημέρι στη Νέα Μάκρη προκάλεσε την παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης καθώς οι συγγενείς της αποδίδουν την τραγική της κατάληξη σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου, θα ερευνηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, εφόσον υπάρχουν, για την έγκαιρη διακομιδή της 19χρονης εγκύου από τη Νέα Μάκρη στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, συγκλονίζει συγγενής της 19χρονης, η οποία αποκαλύπτει στο newsit.gr ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον «Γολγοθά» που έζησαν η έγκυος και η οικογένειά της.

«Το μωρό και η θεία μου ζούσαν όταν έφτασαν στο Κέντρο Υγείας», λέει συγγενής της 19χρονης κοπέλας που η ίδια και το παιδί που κυοφορούσε έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη (06.06.2023) στη Νέα Μάκρη, επειδή -όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς τους- το ασθενοφόρο καθυστέρησε κατά πέντε ώρες.

Τον εφιάλτη που έζησε η αδικοχαμένη 19χρονη έγκυος και η οικογένειά της στη Νέα Μάκρη περιέγραψε η συγγενής της, η οποία ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί την νεαρή θεία της και δεν θα κρατήσει στην αγκαλιά της το αγέννητο κοριτσάκι.

«Σηκώθηκε το πρωί, πήγε ο άντρας της για δουλειά. Πήγε τουαλέτα και εκεί άρχισαν οι πόνοι. Παίρνει τον άντρα της και εκείνος επέστρεψε σπίτι. Εμείς ήμασταν εκεί από τις 6.30 το πρωί», λέει στο newsit.gr.

Σύμφωνα με την συγγενή της, η οικογένεια κάλεσε το ΕΚΑΒ τουλάχιστον 20 φορές όταν η άτυχη 19χρονη «άρχισε να κάνει εμετούς, να παγώνει, να της γυρίζουν τα μάτια , να μουδιάζει. Είχαμε πάρει και στις 8 το πρωί τηλέφωνο. Πήραν το ΕΚΑΒ από τις 10 παρά είκοσι και μετά ξαναπήγαμε στις 11.30. Το πήραμε περισσότερες από είκοσι φορές. Μας κορόιδευαν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα, το ΕΚΑΒ έρχεται είναι στο δρόμο. Όταν τους είπαμε για την θεία μου, μας είπαν ότι έχει υψηλή πίεση. Φίλοι μας ήρθαν από την Αθήνα για εμάς, ήρθαν πιο γρήγορα από το ΕΚΑΒ. Τελικά το ασθενοφόρο ήρθε κατά τις 13:30. Εκείνη την στιγμή είχε σφυγμό αλλά πολύ χαμηλό», λέει η συγγενής.

«Μάλιστα η οικογένεια είχε προσπαθήσει να πάει με δικό της μέσο στο Κέντρο Υγείας, αλλά τελικά αυτό δεν ήταν εφικτό. Είχαμε καλέσει πιο πριν και ένα ταξί και είδε ότι λιποθύμησε στις σκάλες και λέει “δεν την παίρνω γιατί μπορεί να χρειαστεί οξυγόνο” και έφυγε. Όταν ήρθαν συγγενείς από Αθήνα, την σήκωσαν, αλλά εκείνη λιποθύμησε. Πήραμε πάλι το ΕΚΑΒ. Όλοι φωνάζαμε. Μας είπαν να μην την μετακινήσουμε γιατί θα έρθουν εκείνοι. Μετά από μισή ώρα που άρχισε να χαμηλώνει ο σφυγμός της, άρχισε ο θείος μου να της δίνει τις πρώτες βοήθειες και εκείνη την στιγμή ήρθε το ασθενοφόρο», προσθέτει η ίδια.

Όταν έφτασαν στο κέντρο υγείας της Νέας Μάκρης, όπως υποστηρίζει η συγγενής της αδικοχαμένης εγκύου, «το ασθενοφόρο δήλωσε ότι τα κορίτσια είναι νεκρά, ενώ δεν ήταν γιατί βγήκε ο γιατρός και μας είπε περιμένουμε τι θα γίνει. Η θεία ήταν με χαμηλό σφυγμό και ενώ το μωρό πέθανε μετά από δύο ώρες. Το μωρό ζούσε και εκείνη ζούσε όταν έφτασαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης», καταλήγει, με τους συγγενείς να διερωτώνται το γιατί, εφόσον η κατάστασή της ήταν σοβαρή, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook