Νέα μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους στην Κρήτη – Εκκενώθηκαν προληπτικά κατοικίες

νέα-μάχη-με-τις-φλόγες-και-τους-ανέμους-1101172

Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στην μεγάλη φωτιά που μαίνεται στον Ξερόκαμπο Σητείας.

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά στις 17.25,  κάτω απο συνθήκες που παραμένουν άγνωστες.

Αυτή την ώρα  επιχειρούν και προσπαθούν να χωροθετήσουν την πυρκαγιά 14 οχήματα της Υπηρεσίας με τους αντίστοιχους πυροσβέστες, 3 βοηθητικά πυροσβεστικά και δύο πεζοπόρα τμήματα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι κάνουν δύσκολο το έργο τους.Φωτογραφία από Sitia on line- @Κώστας ΚεκερίδηςΑπό αέρος ωστόσο δεν ήταν δυνατή η συνδρομή με ρίψεις νερού, καθώς το πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν κατάφερε να συνδράμει λόγω των ισχυρότατων ανέμων ενώ και το ελικόπτερο ericsson που επρόκειτο να φτάσει από τα Χανιά για αυτό το σκοπό,  τελικά δεν «πέταξε» καθώς η φορά του ανέμου άλλαξε γεγονός που το κράτησε καθηλωμένο. Η μάχη της κατάσβεσης συνεχίζεται αυτή την ώρα μόνο από επίγειες δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο έφτασαν νωρίτερα και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και μάλιστα προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση σπιτιών υπό το φόβο του εγκλωβισμού αν η φωτιά ξεφύγει, καθώς υπάρχουν αρκετές εστίες.

Φωτογραφία από Sitia on line- @Κώστας ΚεκεριδηςΦωτογραφία από Sitia on line- @Κώστας Κεκερίδης

Σημειώνεται πως σήμερα  στην Κρήτη οι Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής  βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς ο κίνδυνος για πυρκαγιάς σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook