Νέα κρούσματα σήμερα : Σε απόσταση αναπνοής τα τοπικά lockdown – Αγωνία για την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

νέα-κρούσματα-σήμερα-σε-απόσταση-αναπ-1072981

Σε λίγη ώρα αναμένεται η ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ.

Οριακή είναι η κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, με την χθεσινοβραδυνή επιβολή μερικού lockdown στον Πόρο – όπου επιβεβαιώθηκαν περί τα 30 κρούσματα – να «δείχνει» πως το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κάθε άλλο παρά απέχει.

Παράλληλα, ενώ στο νησί αναμένονται οι απαντήσεις από τα τεστ τουλάχιστον άλλων 130 ατόμων, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές εξετάζουν έκτακτα μέτρα για όλη τη Θεσσαλονίκη – όπου χθες σημειώθηκαν 38 νέα περιστατικά – στο άμεσο μέλλον, εφόσον η κατάσταση δε βελτιωθεί.

Στο μεταξύ, επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη τήρησης του υφιστάμενου πλαισίου, που δύναται να αυστηροποιηθεί, ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου, όπου αναμένονται σημαντικές κινήσεις πληθυσμών καθώς και εικόνες συνωστισμού λόγω θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη 153 νέα περισταστικά του ιού στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό όσων έχουν επιβεβαιωθεί από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 5.123. Ο δε ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων, τριψήφιος για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, αποτελεί αρνητικό ρεκόρ που εύλογα αποτελεί ανησυχία καθώς δεν περιλαμβάνει μόνο γνωστές συρροές αλλά και «ορφανά» κρούσματα.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των αστικών κέντρων, καθώς από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και χθες αναφέρθησαν 320 κρούσματα σε Αττική και Π.Ε. Θεσσαλονίκης – για μεγάλο ποσοστό αυτών η προέλευση των μολύνσεων δεν είναι σαφής. Στην κατεύθυνση του προβληματισμού για τις αυξητικές τάσεις των εγχώριων κρουσμάτων «δείχνει» και το γεγονός πως από τους 153 φορείς κορονοϊού, «εισαγόμενοι» ήταν μόλις οι 18.

Σε αυτό το πλαίσιο η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναμένεται με αγωνία καθώς η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα του μήνα καθορίζει την καθημερινότητα της χώρας για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την κυβέρνηση ήδη να «πονοκεφαλιάζει» ενόψει δύσκολων αποφάσεων για το φθινόπωρο (όπως λχ το άνοιγμα των σχολείων κλπ.).

Να σημειωθεί πως η γραπτή ενημέρωση του αρμόδιου Οργανισμού αναμένεται να καταγράψει περισσότερα από 100 νέα κρούσματα σύμφωνα με πληροφορίες καθώς και ότι αναμένεται να εκδοθεί μετά τις 18:00, όπως συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook