Νέα καθυστέρηση για το επίδομα βενζίνης – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

νέα-καθυστέρηση-για-το-επίδομα-βενζίν-850813

Νέα ημερομηνία έδωσε για τη χορήγηση του επιδόματος βενζίνης η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Η πλατφόρμα για αιτήσεις στο gov.gr επρόκειτο να ανοίξει πριν το Πάσχα, ωστόσο, ήδη έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις, που πάνε για πιο μετά την έκτακτη ενίσχυση για καύσιμα.

Όπως δήλωσε η κ. Πελώνη στην ΕΡΤ, από την Τρίτη του Πάσχα θα έχουμε την εκταμίευση της ενίσχυσης που θα δοθεί για τα καύσιμα και αφορά δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Γιατί καθυστέρησε το επίδομα βενζίνης

Οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα 2022 έφυγαν χωρίς την επιδότηση που θα έδινε έστω και μια ελάχιστη «ανάσα» στο τεράστιο κόστος των καυσίμων. Μάλιστα, για να αιτιολογήσει την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επικαλέστηκε πριν λίγες μέρες τεχνικά ζητήματα που έχουν εμποδίσει την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για τα καύσιμα.

Κουπόνι βενζίνης με δύο επιλογές

Σε κάθε περίπτωση, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, οι ωφελούμενοι θα έχουν δύο τρόπους να «ξεκλειδώσουν» την πληρωμή:

  • Να αποθηκεύσουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό smartphone τους
  • Με πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια για επιδότηση καυσίμων

Επίδομα καυσίμων δικαιούται κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν στην κατοχή τους όχημα, μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο κατά πλήρη κυριότητα συγκυριότητα ή leasing το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει οφειλές για τέλη κυκλοφορίας.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook