Νέα καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου: «Με κλείδωσαν για 3 μήνες μέσα σε δωμάτιο – Ήξερε ο πάτερ Αντώνιος»

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, δομές της οποίας έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, μετά τις σοβαρές καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ΜΚΟ, που επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως ένα καταφύγιο αγάπης για παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά, είναι καταιγιστικές. Οι καταγγελίες που έρχονται συνεχώς στο φως δίνουν τελείως διαφορετική διάσταση στην εικόνα της Οργάνωσης, περιγράφοντας ουσιαστικά ένα κολαστήριο για τα παιδιά.

Για όσα βίωσε τα χρόνια που ζούσε σε δομή της Κιβωτού, μίλησε στην εκπομπή «Live News» μια 19χρονη σήμερα κοπέλα, αποκαλύπτωντας μάλιστα, πως όταν ήταν 12-13 ετών την τιμώρησαν αφήνοντάς τη τρεις ολόκληρους μήνες κλειδωμένη στο δωμάτιό της.

Επίσης, ανέφερε ότι συχνά μετακινούσαν παιδιά από δομή σε δομή, όταν αυτά είχαν «παραβατικές» συμπεριφορές, ενώ αποκάλυψε πως είχαν χωρίσει και την ίδια και την αδερφή της από τον αδερφό τους, στέλνοντάς τον σε άλλη δομή.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο πάτερ Αντώνιος γνώριζε για αυτές τις απότομες «μεταφορές» παιδιών, αφού για να απομακρύνει ένας παιδαγωγός ένα παιδί σε άλλη δομή, έπρεπε πρώτα να το εγκρίνει ο πάτερ.

«Μας έβαζαν συχνά τιμωρίες»

«Όταν κάποια στιγμή μαζί με άλλα τρία κορίτσια και ένα αγόρι κάναμε παρέα και το έμαθαν αυτό στη δομή, μας έβαλαν τιμωρία, επειδή υπήρχαν αυστηροί κανόνες. Δεν επέτρεπαν στα κορίτσια να μιλάνε με αγόρια.

Ήταν καλοκαίρι και έπρεπε να είμαστε για τρεις μήνες τιμωρία, εγώ και άλλα 4 παιδιά κλειδωμένα στο δωμάτιο, να ξυπνάμε στις 9 το πρωί και μέχρι τις 9 το βράδυ να καθαρίζουμε και να κάνουμε δουλειές με μόνο 3 διαλείμματα για φαγητό και το βράδυ πάλι να κλειδωνόμαστε στο δωμάτιο. Και μας έβαζαν συχνά τιμωρίες».

«Ο πάτερ Αντώνιος χαστούκισε ένα κορίτσι»

Η 19χρονη καταγγέλλει ότι η ίδια είδε με τα μάτια της τον πατέρα Αντώνιο να χτυπάει ένα κορίτσι: «Δυστυχώς, έχω δει ακόμα και τον πατέρα Αντώνιο να σηκώνει χέρι απέναντι σε κορίτσι, για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι. Καθόμασταν όλοι έξω στην αυλή και είχε δώσει ένα χαστούκι δυνατό σε αυτό το κορίτσι.

Τρομάξαμε, φοβηθήκαμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Και πόσο μάλλον να βλέπεις τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο να χτυπάει κορίτσι, και όχι έναν απλό εργαζόμενο. Το κορίτσι έβαλε τα κλάματα και πήγε στο δωμάτιό του και από εκεί και πέρα ήταν σαν να μην είχε γίνει ποτέ τίποτα. Ο πατήρ Αντώνιος μας έχει μιλήσει και ήρεμα με σκοπό να μας δώσει και κάποιες συμβουλές, όμως υπάρχουν και φορές που θα φωνάξει και θα ειρωνευτεί και θα αδιαφορήσει», είπε η νεαρή.

Βίαιη συμπεριφορά παιδαγωγού σε κορίτσι – «Της κοπανούσε το κεφάλι στο καζανάκι»

«Κάποια στιγμή ένας παιδαγωγός είχε αρπάξει το ίδιο κορίτσι και κοπανούσε το κεφάλι του στο καζανάκι της τουαλέτας, τη χτυπούσε, την έβριζε και όταν αυτό μαθεύτηκε αρχικά τον έδιωξαν αλλά τον ξαναπήραν στην ίδια δομή για δουλειά ξανά. Προσπάθησαν να το καλύψουν.

Εγώ κάποια στιγμή κατήγγειλα στην αστυνομία όλα όσα έπεσαν στην αντίληψή μου και με πήγαν στη δομή της Αθήνας. Κάτι που δεν ήθελα να γίνει. Φοβόμουν, έκλαιγα και μία υπεύθυνη της δομής με κλείδωσε σε ένα δωμάτιο. Μετά με μετέφεραν σε ένα άλλο δωμάτιο και μου φώναζαν.

Με έλεγαν αχάριστη, έλεγαν ότι δεν σέβομαι τίποτα, ότι δεν έχω σεβαστεί όσα μου έχει προσφέρει η Κιβωτός, ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα και ότι αν δεν αποσύρω την καταγγελία δεν θα ξαναέβλεπα την αδελφή μου που εκείνο το διάστημα έμενε, επίσης, σε δομή της Κιβωτού.

Και μόνο και μόνο για την αδελφή μου την απέσυρα την καταγγελία. Και όλοι με έδειχναν ως το «παιδί με την καταγγελία». Και όταν γύρισα στη δομή που ήμουν συνεχίστηκαν οι συνέπειες και η δύσκολη τιμωρία. Είχα μεγάλο θυμό και απογοήτευση μέσα μου γιατί εγώ άλλη οικογένεια δεν είχα, αυτοί ήταν για μένα, οι μόνοι άνθρωποι. Και με απογοήτευσαν» περιέγραψε το κορίτσι.

Δείτε όσα δήλωσε η 19χρονη:

ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ