Νέα καταγγελία «φωτιά» από γνωστό τραγουδιστή για τον Δημήτρη Λιγνάδη

νέα-καταγγελία-φωτιά-από-γνωστό-τρα-1181677

Ένας ακόμη μάρτυρας φέρεται να έχει καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τον Δημήτρη Λιγνάδη. και πρόκειται για έναν γνωστό τραγουδιστή που έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική τέχνη.

Αναλυτικότερα, ο εν λόγω τραγουδιστής εμφανίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τις προηγούμενες μέρες και ζήτησε να καταθέσει. Υποστήριξε ότι γνωρίζει τον σκηνοθέτη, έχει επαφή, γνωρίζει πράγματα και πρόσωπα σχετικά με την υπόθεσή του και γι’ αυτόν τον λόγο έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα.

Φέρεται να μίλησε για την προσωπικότητα του κατηγορουμένου αλλά και να έδωσε στοιχεία που να έχουν σχέση με την έκνομη δράση που αποδίδεται στον κατηγορούμενο. Και αυτή η μαρτυρία συμπεριελήφθη στη δικογραφία η οποία σχηματίστηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη και οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης και να παραπεμφθεί στην ανακρίτρια.

Από εκεί και πέρα η ανακρίτρια χειρίζεται αποκλειστικά τον φάκελο με αυτές τις δύο αυτές μηνύσεις για βιασμό από τον Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οποιαδήποτε νέα καταγγελία ή μαρτυρία φθάσει στις Αρχές θα ενσωματώνεται σ’ αυτήν την έρευνα. Αν υπάρξει άλλη μήνυση από κάποιο θύμα του γνωστού σκηνοθέτη τότε η μήνυση θα χειριστεί και θα ερευνηθεί από την Εισαγγελία και σε ενδεχόμενη άσκηση ποινικής δίωξης όλος ο φάκελος θα φθάσει στην ίδια ανακρίτρια.

Μπιμπίλας: Μην περιμένετε λεπτομέρειες, άνοιξε ο δρόμος για τη Δικαιοσύνη

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας ο Σπύρος Μπιμπίλας έδωσε την πρώτη του κατάθεση σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες που έχουν γίνει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου.

Βγαίνοντας και συναντώντας τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΣΕΗ αρκέστηκε να τονίσει ότι «μια φράση θα πω και τίποτε άλλο. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες. Ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η Δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα».

Η κατάθεση και το υλικό που παρέδωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο #metoo στον θεατρικό χώρο. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με ανακοίνωση – κόλαφο, αναφέρει: «Δεν ξέρουμε αν είναι αρκετή η παραίτηση Μητσοτάκη, Μενδώνη».

«Δεν έχω ιδέα, αρνούμαι τις κατηγορίες»

Τους διαλόγους που είχε ο Δημήτρης Λιγνάδης με την ανακρίτρια στην οποία οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής, μετά τη σύλληψή του το προηγούμενο απόγευμα, έφερε στο φως της δημοσιότητας πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων αγοριών και μετά την κατάθεση στην ανακρίτρια κρατείται σε κελί στον έβδομο όροφο του κτηρίου της ΓΑΔΑ. Η εκπομπή «Ευτυχείτε» αποκάλυψε τον διάλογό του με την ανακρίτρια.

Ανακρίτρια: «Κύριε Λιγνάδη υπάρχει ένταλμα σε βάρος σας. Κατηγορείστε για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή… Τα καταγγελλόμενα αποτυπώνονται σε δυο μηνύσεις που έγιναν εις βάρος σας στην καταγγελία. Γνωρίζετε επ’ αυτών;»

Δημήτρης Λιγνάδης: «Όχι κυρία ανακρίτρια. Δεν έχω γνώση. Δεν ξέρω. Πέρα απ’ όσα ακούγονται ως φήμες… δεν γνωρίζω για μηνύσεις».

Ανακρίτρια: «Υπάρχουν δύο. Καταγγέλθηκαν τελεσμένα αδικήματα βιασμού κατά συρροή, το δεύτερο είναι το 2010. Πρόκειται για (αναφέρει στοιχεία των καταγγελιών). Γνωρίζετε κάτι επ’ αυτών; Επί των καταγγελιών; Είναι βαρύτατες οι κατηγορίες αυτές; Κύριε Λιγνάδη…»

Δημήτρης Λιγνάδης: «Όχι δεν γνωρίζω… Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ενημερωθεί… Έθεσα εαυτόν αμέσως στη διάθεσή σας. Γι’ αυτό και παρουσιάστηκα αμέσως μετά την έκδοση του εντάλματος. Δεν είχα ή έχω να κρύψω κάτι. Είμαι ειλικρινής απέναντί σας σε όλη αυτήν την ιστορία. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφθώ, ούτε να διαφύγω, ούτε κάτι άλλο».

Μόνος του σε κελί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ

Μόνος του σε κελί στον έβδομο όροφο του κτηρίου της ΓΑΔΑ τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης ώστε να μην έχει επαφή με άλλους κρατούμενους.

Ο σκηνοθέτης σχεδιάζει πλέον με τους δικηγόρους του τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί στην απολογία του αφού μελετούν από κοινού τη δικογραφία και τις εις βάρος του κατηγορίες.

Η ημέρα που θα κρίνει το άμεσο μέλλον του είναι η Τετάρτη, καθώς τότε θα οδηγηθεί στον ανακριτή και θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: altsantiri.gr

One thought on “Νέα καταγγελία «φωτιά» από γνωστό τραγουδιστή για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook