Νέα ημερομηνία για Power Pass: Η πληρωμή του Σεπτεμβρίου

νέα-ημερομηνία-για-power-pass-η-πληρωμή-του-σεπ-1472903

Μερικές μέρες ακόμα θα πρέπει να περιμένουν οι δικαιούχοι του Power Pass για να πάρουν τα επιπλέον χρήματα που προβλέπονται για τους λογαριασμούς του Ιουνίου. Η εμβόλιμη πληρωμή έχει καθυστερήσει αρκετές μέρες και όλα δείχνουν ότι θα χρειαστούν ίσως και 10 μέρες ακόμα για να πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα χρήματα είχαν ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών επειδή «περίσσεψαν» ουσιαστικά 20 εκατ. ευρώ από την υλοποίηση του προγράμματος για το χρονικό διάστημα από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022. Αυτό το ποσό θα μοιραστούν όσοι έχουν ήδη εγκριθεί στον πρώτο γύρο.

Φυσικά, τα χρήματα που θα δουν οι δικαιούχοι θα είναι πολύ μικρότερα, ακόμα και από τις πληρωμές του Ιουλίου, οπότε και ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να πάρουν πάνω από 40 ευρώ για ολόκληρο το εξάμηνο. Ακόμα δε και από όσους πληρούσαν τα κριτήρια, υπήρχαν αρκετοί που δεν πήραν επίδομα ρεύματος, αφού τα ποσά κάτω από 18 ευρώ που εκκαθαρίστηκαν δεν πληρώνονται.

Ποιοι δεν θα πάρουν Power Pass τον Σεπτέμβριο

Συνοπτικά, δεν θα πάρουν Power Pass αυτή τη φορά:

  • Όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση εντός της προθεσμίας
  • Όσοι δεν πληρώθηκαν ούτε την πρώτη φορά

Τέλος για Power Pass 2 και Fuel Pass 3

Τελικά, πράγματι, από τη λίστα μέτρων στη ΔΕΘ βγήκαν οι νέοι γύροι για επίδομα ρεύματος και επίδομα καυσίμων. Καμία αναφορά δεν έγινε σε αυτά τα δύο επιδόματα ούτε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού αλλά ούτε και της συνέντευξης Τύπου. Αντιθέτως, ανακοινώθηκε η επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ αλλά με κόφτη για χιλιάδες δικαιούχους, επίδομα θέρμανσης το οποίο μάλιστα θα είναι διπλό για όσους επιστρέψουν στο πετρέλαιο και άλλα μέτρα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook