Νέα έργα από τον Δήμο Χανίων για το 2020: Τι προανήγγειλε ο Δήμαρχος για Νεώρια, Αγορά, νέο Δημαρχείο | Photos

νέα-έργα-από-τον-δήμο-χανίων-για-το-2020-τι-896170

Με μεγάλες αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς, ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση, πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τις τροποποιήσεις και τις προσθήκες στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 στον Δήμο Χανίων, το οποίο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Τεχνική Υπηρεσία δημοπρατεί για το τρέχον έτος (2020), 39 μικρά και μεγάλα έργα, τα οποία παρουσίασε αναλυτικά ο Δήμαρχος σε μια μεγάλη εισήγηση με τα εν εξελίξει έργα, αλλά και τις μελλοντικές μελέτες και δημοπρατήσεις σε άλλα.

Συγκεκριμένα και ανάμεσα στα πιο σημαντικά, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν καθώς και τις προθέσεις της δημοτικής αρχής για τη νέα θητεία:

Δημοτική αγορά: περισσότερο από 2 χρόνια θα διαρκέσουν οι εργασίες, με χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όχι από ίδιους πόρους του Δήμου, που ίσχυε για τον σχεδιασμό μέχρι σήμερα

Νεώρια: Έως το Πάσχα η τελική υπογραφή για την πλήρη ανακατασκευή τους, με το Υπουργείο Πολιτισμού

Τζανακάκη: Αλλάζει ο σχεδιασμός για την παρέμβαση, γίνεται πεζόδρομος μέχρι την Αγορά, ενώ σύμφωνα με τα ΣΒΑΑ μένει ως έχει ο σχεδιασμός για τις αναπλάσεις σε Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Σκαλίδη. (πεζοδρόμια-ποδηλατοδρόμοι)

Ιταλικοί στρατώνες: Πλήρης ενοποίηση Κήπου-Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, νέο δημαρχιακό μέγαρο στους πρώην Ιταλικούς στρατώνες, κέντρο αναφοράς ανάμεσα σε Δικαστήρια και Αγορά. Και το κτίριο του πρώην ΙΚΑ στον ευρύτερο σχεδιασμό.

Για τους δρόμους εντός και εκτός πόλης ανέφερε, μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Σύνδεση προφήτη Ηλία με άγιο Ονούφριο
  • Σύζευξη της οδού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (πρώην Ακρωτηρίου) με την Παπαναστασίου και άρα με τον δρόμο από ΒΟΑΚ προς το Αεροδρόμιο.
  • Διάνοιξη της Αναγνώστου Γογονή με τον Κουμπέ
  • Σύνδεση της Σούδας με την περιοχή των κεραιών της ΕΡΤ
  • Τελική διάνοιξη των περιφερειακών δρόμων (οδός Αγίας Μαρίνας)
  • Κόμβος Μουρνιών: ξεπεράστηκε η γραφειοκρατία και το έργο προχωρά κανονικά.
  • Νέο Μουσικό Σχολείο στη Χρυσοπηγή
  • Διάνοιξη της οδού Κολοκοτρώνη

Σειρά δράσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τους αρχαιολογικούς χώρους:

  • Διμερής σύμβαση με χώρο αναφοράς την αρχαιολογική ζώνη α’ και β’ με το Υπουργείο Πολιτισμού, ίσως ενσωματωθεί και η Περιφέρεια.
  • Για την παλιά πόλη θα κατοχυρώσει μια συνεργασία με το Υπουργείου, με τη μορφή σύμβασης, ώστε να χρηματοδοτεί παρεμβάσεις ανάδειξης των μνημείων και της ευρύτερης περιοχής.
  • Έγκριση του ΚΑΣ ώστε να απομακρυνθούν οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ από τη Χατζημιχάλη Γιάνναρη

Σφοδρή αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση

Αντιρρήσεις με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, εξέφρασαν οι αντιπολιτευόμενοι σύμβουλοι, οι οποίοι αντιμετώπισαν με δυσπιστία τα όσα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος.

«Εγώ θα ψηφίζω όποια έργα έρχονται με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, λόγια και έργα του αέρα δεν τα στηρίζω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Κεμεσίδης, εκπροσωπώντας την παράταξη Παπαδογιάννη (λόγω απουσίας του για προσωπικούς λόγους), δηλώνοντας «παρών» στην ψηφοφορία

«Έχουμε παρεξηγήσει μάλλον τη διαδικασία, δε γίνεται να λέμε ότι στηρίζουμε τα μεγάλα και σημαντικά έργα, αλλά να μην ψηφίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους», σχολίασε δεικτικά ο Ευτύχης Δαμιανάκης.

Εκ μέρους της παράταξης Αρχοντάκη, η Νάνσυ Αγγελάκη εξέφρασε την άποψη ότι «δε γίνεται να ψηφίζουμε τα οράματα. Όλο το project που παρουσίασε ο Δήμαρχος, δεν είναι αποτέλεσμα δουλειάς των τελευταίων 6 μηνών που είναι δημοτική αρχή. Είναι δουλειά χρόνων, περασμένων δημοτικών και περιφερειακών αρχών».

«Η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος του δήμου Χανίων δείχνει την ομαλή συνέχεια

στα έργα και την ανοδική πορεία του δήμου, που βασίζεται στις ισχυρές βάσεις που δημιουργήσαμε ως δημοτική αρχή, εξασφαλίζοντας χρήματα, μελέτες, προώθηση και εκτέλεση έργων.» ανέφερε ο Τάσος Βάμβουκας.

Ο Γιάννης Σαρρής τόνισε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε περιορίζεται σε επικοινωνιακού χαρακτήρα τοποθετήσεις, υστερεί δε στην ουσία του θέματος. «Σίγουρα δεν έχει περάσει δημοτική αρχή που δεν έχει όραμα για έργα και βελτιώσεις στις τάξεις του Δήμου, ωστόσο θα πρέπει να εξετάσουμε το είδος και τις προτεραιότητες ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής», σχολίασε μεταξύ άλλων, ενώ απείχε από την ψηφοφορία.

Αντίθετος με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος σχετικά με το σε ποιους απευθύνεται το τεχνικό πρόγραμμα, δήλωσε ο Νίκος Βουρλάκης, ο οποίος είπε ότι η παράταξη του καταψηφίζει το θέμα.

Ο Σεραφείμ Ρίζος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει το πρόγραμμα αυτό, που δεν αντιμετωπίζει σε βάθος τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χανιώτικη κοινωνία.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Νέα έργα από τον Δήμο Χανίων για το 2020: Τι προανήγγειλε ο Δήμαρχος για Νεώρια, Αγορά, νέο Δημαρχείο | Photos

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    Ο ΣΕΛΦΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΒΑΛΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΣΟΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ) ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΚΑΝΑ ΚΥΒΙΚΟ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
    ΡΕ, ΣΕΙΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
    ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΑΡΕΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΕΩ……..
    @#!$%%*()^%$#@#@#@#%^^&****(+_%$#@@@#%%^^&&&***(())))_&^%$#@!@@##@#$%%^

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook