Νέα επίθεση Σημανδηράκη στην «Κρητικά Ακίνητα ΑΕ»: Θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε το οικόπεδο της ΑΒΕΑ | Photos

νέα-επίθεση-σημανδηράκη-στην-κρητικ-949290

Νέος γύρος συζητήσεων εντός του δημοτικού συμβουλίου για τις εξελίξεις σχετικά με το οικόπεδο της ΑΒΕΑ, ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το απόγευμα της Τετάρτης.

Πριν μπει η συνεδρίαση στην ημερήσια διάταξη, ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε το σώμα για την προσφυγή της εταιρίας Κρητικά Ακίνητα στην Αποκεντρωμένη, με την οποία ζητά την ακύρωση της απόφασης του Δήμου Χανίων.

Δείτε ΕΔΩ την προσφυγή της εταιρείας «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.» στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ώστε να ακυρωθεί η απόφαση του Δήμου Χανίων για τη διεκδίκηση στο οικόπεδο της ΑΒΕΑ

Στην ομιλία του ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρθηκε στην προσφυγή και ζήτησε από το σώμα να τοποθετηθεί ψύχραιμα και νηφάλια το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις.

Όπως επεσήμανε, το ζήτημα έχει δύο πτυχές: αφενός το νομικό κομμάτι και τις τεχνικές προδιαγραφές και αφετέρου το πολιτικό- κοινωνικό σκέλος ενώ τόνισε πως η κίνηση της Τράπεζας είναι ενάντια στην ομόφωνη απόφαση που εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας, για το πως θέλει να δει το κομμάτι του κοινόχρηστου χώρου.

Προσβάλει νομικά, αλλά και πολιτικά και κοινωνικά την απόφαση του Δήμου η κίνηση της Τράπεζας, εμείς βάλαμε την κοινωνική διάσταση του ζητήματος και ενώ ο Δήμος Χανίων δεν θέλει να αντιδικήσει με κανέναν, θεωρούμε απαράδεκτη τη στρατηγική που ακολούθησε η εταιρεία για δεύτερη φορά.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων με τέτοιες πρωτοβουλίες διαρρηγνύει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες των Χανίων, τόνισε ο δήμαρχος Χανίων και είπε ότι «εμείς δε θα φοβηθούμε, ούτε θα επηρεαστούμε με την όποια κίνηση της Τράπεζας και της εταιρείας της».

«Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο στο να έχουμε αφενός το καλύτερο αποτέλεσμα για την διεκδίκηση, αλλά και να αποσπάσουμε το καλύτερο δυνατό τίμημα στην αγορά του οικοπέδου, που ανέρχεται στα 5.5 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τις αξιώσεις της Τράπεζας. Επιθυμούμε και θα συνεχίσουμε την διαδικασία του εξωδικαστικού έστω και τυπικά, γιατί θεωρούμε εξωφρενικό αυτό το ποσό».

Για ακόμη μια φορά μετά το κλείσιμο της ομιλίας του Δημάρχου, ακούστηκαν χειροκροτήματα από τη μεριά του ακροατηρίου όπου βρέθηκαν και πάλι κάτοικοι της Νέας Χώρας για το ζήτημα της ΑΒΕΑ.Τον λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων και στην τοποθέτησή του ο Άρης Παπαδογιάννης είπε ότι στην τότε συνεδρίαση είχαν εκφράσει κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, διαφορετική γνώμη για την αγωγή κατά της Εταιρίας, που θεωρούσαμε ότι αντιβαίνει στην πραγματικότητα.

Ρώτησε τότε τον Δήμαρχο «τι σημαίνει για τον Δήμο η προσφυγή της Τράπεζας στην Αποκεντρωμένη, ενώ θέλουμε να γνωρίζουμε το καλό και το κακό σενάριο για την απόφαση αυτή;».

Στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Δήμαρχος Χανίων απάντησε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος όντως, γιατί όλα αυτά τα χρόνια άλλες διοικήσεις δεν έκαναν τα δέοντα και απλά «τώρα ήρθε το μπαλάκι στα πόδια μας. Εμείς όμως θα τον βαδίσουμε και θα τον κερδίσουμε». Εσείς τότε με την αποχή σας από την ψηφοφορία τι ακριβώς εκφράσατε; Κρύβεστε πίσω από την αποχή για να τοποθετείστε αργότερα κατά των άλλων. Στο συγκεκριμένο ζήτημα που και εσείς στηρίξατε, σας καλώ να αφήσουμε στην άκρη την αντιπολίτευση και μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε την υπόθεση.

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης κατεβαίνοντας από το βήμα του προεδρείου, εξέφρασε την αντίθεσή του στο να συζητηθεί το θέμα αυτό, καθώς κανείς δεν ενημερώθηκε όπως είπε.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνη πολιτική απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα, οπότε δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε», τόνισε και συνέχισε:

«Ο Δήμος Χανίων πρέπει να υπερασπιστεί και να φροντίσει να μην καταπέσει η απόφασή του, την οποία δεν μπορεί να την αλλάξει κανείς. Η δικαστική διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά, δεν νομίζω σήμερα ότι προκύπτει θέμα συζήτησης, δεν αλλάζει κάτι. Εμείς θα βοηθήσουμε ως επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι να διασφαλιστεί η απόφασή μας».

«Η αδράνεια του Δήμου τόσα χρόνια δεσμεύοντας το ακίνητο για αυτό το θέμα, δεν ανταποκρίνεται στο κράτος δικαίου. Να το έχουμε και αυτό υπ΄όψιν μας», υπογράμμισε κλείνοντας, με τον δήμαρχο να απαντά ότι γίνεται απλά μια ενημέρωση για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα.Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Δήμαρχο και ότι «θα διαχειριστούμε μαι δύσκολη κατάσταση, ωστόσο η προσφυγή αναφέρεται κυρίως στις παραλείψεις των προηγούμενων χρόνων και πρέπει ο Δήμαρχος να το λέει αυτό. Αν στο τέλος της θητείας δεν έχει προχωρήσει η απόφαση, εσείς θα είστε υπόλογος. Εμείς πήραμε μια πολύ καλή και ομόφωνη απόφαση, αλλά δεν είμαστε όλοι συν-υπεύθυνοι για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εμείς βεβαίως επιθυμούμε να περάσει το οικόπεδο στην τοπική κοινωνία, την ευθύνη όμως την έχει η δημοτική αρχή».

Ο Τάσος Βάμβουκας είπε ότι εμείς υποστηρίξαμε αυτή την πρόταση παρά του ότι είχαμε διαφορετική πρόταση στην περασμένη θητεία. Το στηρίξαμε γιατί η αλλαγή πλεύσης του Δήμου, παρά τις επιπλοκές που έχει η διαδικασία ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας. Συμφωνώ με τον κ. Δαμιανάκη για το ότι έχει δικαίωμα η εταιρία να κινείται νομικά για τα συμφέροντα του και εμείς δεν θα πρέπει να τη δαιμονοποιούμε γιαυτό. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει πολλά οφέλη για τη διεκδίκηση του οικοπέδου.

Ο Γιάννης Σαρρής τόνισε ότι «είναι υποχρέωση όλων η στήριξη της υλοποίησης της απόφασης αυτής για το σύνολο της κοινωνίας. Η λογική που λέει ότι «εμείς ψηφίσαμε εσείς είστε υπεύθυνοι» δεν μας βρίσκει ενωμένους για το ζήτημα αυτό. Το κύριο επιχείρημα που βλέπουμε στην προσφυγή, είναι το ότι πως άλλαξε η απόφαση του Δήμου Χανίων μέσα σε έναν μήνα για τη διεκδίκηση».

«Θεωρώ ότι η απόφαση του Ιουλίου ήταν μια κατάφωρη αδικία και κατατάσσεται στις μαύρες σελίδες του Δήμου Χανίων», τόνισε ο κ. Σαρρής.Ο Νίκος Βουρλάκης τόνισε ότι προβληματιζόμαστε με την τοποθέτηση του πρώην δημάρχου κ. Βάμβουκα ως μέλος στη διοίκηση της Τράπεζας και θεωρούμε ότι υπάρχει ζήτημα που κρύβεται από πίσω. Αυτό που διεκδικούμε είναι να ολοκληρωθεί η διεκδίκηση όπως την αποφασίσαμε.

Ο κ. Βάμβουκας απάντησε ότι η συμμετοχή του στα όργανα είναι περισσότερη από 20 χρόνια και παρά το ότι έχει τις παραπάνω αρμοδιότητες ψήφισε και ο ίδιος υπέρ της διεκδίκησης του Δήμου, ενάντια στην προηγούμενη απόφαση.

Ο Σεραφείμ Ρίζος, είπε ότι έπρεπε να γίνει συζήτηση για τις νέες εξελίξεις στο θέμα και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κοινωνικό έργο των Τραπεζών. «Οι τραπεζίτες είναι αδίστακτοι και τώρα τολμούν να προσβάλουν την ομόφωνη απόφασή μας». H συζήτηση συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπου στο θέμα της έγκρισης οικονομικού απολογισμού για τα οικονομικά έτη 2016 και 2017 που εισηγήθηκε ο κ. Βάμβουκας, οι παρατάξεις της μειοψηφίας εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τους στόχους και το αποτέλεσμα που ακολούθησε.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αλόγλου, είπε ότι είτε καταψηφιστεί είτε υπερψηφιστεί ο απολογισμός, δεν μπορούν να γίνουν πολλά και παρότι υπάρχουν ανείσπρακτα έσοδα που φτάνουν

Ο Δήμος ενημέρωσε με επιστολές τους πρώτους 1.200 οφειλέτες για τα ποσά που χρωστάνε και τους καλεί να τακτοποιήσουν τις οφειλές, ενώ με την πρώτη προσπάθεια αυτή, καλύφθηκε ο στόχος για ένα ολόκληρο έτος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Τον απολογισμών των ετών καταψήφισαν οι παρατάξεις Παπαδογιάννη, Αρχοντάκη, Βουρλάκη, Ρίζου, απείχε η παράταξη Σαρρή και υπερψήφισαν οι παρατάξεις Δαμιανάκη και Βάμβουκα.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Νέα επίθεση Σημανδηράκη στην «Κρητικά Ακίνητα ΑΕ»: Θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε το οικόπεδο της ΑΒΕΑ | Photos

  1. Ένας θάμνος στο στρατόπεδο μαρκοπούλου χαιρετίζει το Σημανδηρά και σύσσωμο το ΔΣ. Το μόνο σίγουρο είναι πως ότι περνάει στα χέρια του δήμου δε θα δει προοπτική για τουλάχιστο 10 χρόνια.

    Εύγε να παίρνετε και το λαουτζίκο μαζί σας στους «αγώνες»

  2. Επιτέλους ένα μαχητικός και αποφασιστικός Δήμαρχος που έχει τα κότσια να τα βάλει ανοιχτά με τα οργανωμένα τοπικά συμφέροντα, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δημοτών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Ομολογώ ότι δεν τον ψήφισα αλλά με έχει εκπλήξει ευχάριστα έως τώρα με τη στάση του. Συγχαρητήρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook