Νέα δομή για τους άστεγους της πόλης από τον Δήμο Χανίων

νέα-δομή-για-τους-άστεγους-της-πόλης-απ-1034771

Τη δημιουργία μιας νέας πρωτοποριακής δομής για τη μέριμνα των αστέγων στον Δήμο Χανίων, εισηγείται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς (δείτε εδώ) η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό τον σχεδιασμό μιας μόνιμης δομής, που θα παρέχει υπηρεσίες προσωπικής καθαριότητας και καθαρισμού των ρούχων για τους άστεγους της πόλης.

Μάλιστα το θέμα εισηγείται στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη και αφορά στη δημιουργία δομής με την ονομασία «Δημοτικό Κοινωνικό Πλυντήριο».

Στη συγκεκριμένη δομή, οι συμπολίτες μας που δεν έχουν μόνιμη στέγη θα μπορούν να προσέρχονται και να περιποιούνται την προσωπική τους υγιεινή, αφού στο χώρο σχεδιάζεται να υπάρχουν πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων, ντουζιέρες, ιματιοθήκες και αποδυτήρια.

Σε πρώτη φάση θα γίνει έγκριση ίδρυσης-λειτουργίας της δομής από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει διαγωνισμός για την εύρεση κατάλληλου χώρου, ο οποίος προσανατολίζεται να είναι πέριξ του Δημαρχείου Χανίων, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο.

zarpanews.gr

One thought on “Νέα δομή για τους άστεγους της πόλης από τον Δήμο Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook