Νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές | Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πόσα κόμματα μπαίνουν στη βουλή

νέα-δημοσκόπηση-για-τις-εκλογές-ποια-η-782716

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, κατέγραψε δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 31,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή με 6,5% και το ΚΚΕ με μία μονάδα λιγότερη 5,5%. Αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απαντούν που φτάνει στο 11,5%. Χαμηλό είναι το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων μόλις στο 1% και του Ποταμιού στο 1,5%. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, επίσης, συγκεντρώνει χαμηλή προτίμηση στο 2%.

Στην παράσταση νίκης, το 57% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει στις εκλογές και το 25% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την ανατροπή και θα βγει πρώτο στις εκλογές.

Πολύ υψηλός είναι ο βαθμός συσπείρωσης της ΝΔ σε ποσοστό 83%, σε αντίθεση με του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει μόλις στο 53%.

Όσον αφορά την ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα 11 μονάδων έναντι του νυν Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 36% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας το 25%. Στη δεύτερη θέση έρχεται η απάντηση κανένας από τους δύο σε ποσοστό 32%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν αφού έρθει στη Βουλή, το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε αντίθεση με το 28% που πιστεύει ότι ο λαός θα οδηγηθεί στις κάλπες πριν καν συζητηθεί στη Βουλή το σκοπιανό ζήτημα.

Σε υψηλά ποσοστά και η απαισιοδοξία των πολιτών, αφού το 45% θεωρεί ότι η χώρα μας θα βρεθεί σε νέα οικονομική κρίση και νέα προβλήματα το 2019, σε αντίθεση με το 25% που πιστεύει ότι οι κακές μέρες πέρασαν!

topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook