Νέα δεδομένα για τα δύο εκατ. ευρώ που ζητάει η Εφορία από τη ΔΕΔΙΣΑ! Ποια η λύση στο πρόβλημα

Νέα δεδομένα σε ότι αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την ΔΕΔΙΣΑ, με την επιστροφή των 2 εκ. ευρώ περίπου, που έχει αιτηθεί η επιχείρηση, μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που απαλλάσσει από υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ, όλες τις συναλλαγές μεταξύ δημοσίου, και την απόφαση της ΔΟΥ Χανίων να μην εγκρίνει την επιστροφή του ποσού.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο zarpanews.gr, ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας η εξαίρεση της ΔΕΔΙΣΑ από την καταβολή ΦΠΑ στις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ τις επιχείρησης και Δήμων, θα επιτευχθεί με σχετική υπουργική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντας και συγκεκριμένα του Χανιώτη Υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγες ημέρες για το ζήτημα αυτό, είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα ( δείτε εδώ) των κ.κ Βάμβουκα, Μαλανδράκη και Κουτράκη, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), Γεώργιο Πιτσιλή και τον Διευθυντή του Γραφείου της Υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Στην συνάντηση, είχε αποφασισθεί το ζήτημα να αντιμετωπισθεί με τροπολογία που θα κατατίθετο σε νομοσχέδιο του Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η λύση όμως αυτή δεν «περπάτησε», αφού με απόφαση της κυβέρνησης δεν γίνονται δεκτές βουλευτικές τροπολογίες, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη εξέλιξη να προκαλέσει αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών μεταξύ των οποίων και της κας Βάλιας Βαγιωνάκη.

Σημειώνεται, πως για την κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας, και με δεδομένο πως το ζήτημα αφορά σχεδόν όλο το νομό, είχε προηγηθεί και συνεννόηση από την πλευρά του δημάρχου Χανίων και του Δ.Σ της ΔΕΔΙΣΑ με την εκπροσώπους του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πλέον, και μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη και προκειμένου να μην βρεθεί προ οικονομικού αδιεξόδου η ΔΕΔΙΣΑ, με αποτέλεσμα ανυπολόγιστες συνέπειες σε ότι αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων του νομού, δρομολογήθηκε η διαδικασία για να λυθεί το πρόβλημα με υπουργική απόφαση.

Για το σκοπό αυτό, όπως είπε στο zarpanews.gr ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας που παρακολουθεί στενά το ζήτημα, έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με όλους τους βουλευτές του νομού.

Στόχος των συγκεκριμένων ενεργειών είναι να δοθεί λύση και να απαλλαγεί η ΔΕΔΙΣΑ από την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού ΦΠΑ, καθώς η όποια διαφορετική εξέλιξη θα είναι ουσιαστικά μοιραία για την λειτουργία της.

Zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑΟΧ Κισσαμικός: “Χανιώτης” και πάλι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ανδρέου
Επόμενο άρθροΦάληρο: Συναγερμός στη Νέα Παραλιακή- Φόβοι για διαρροή φυσικού αερίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ