Νέα χρέωση στους… χάρτινους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1 Δεκεμβρίου | Πως θα γλιτώσετε το νέο χαράτσι

νέα-χρέωση-στους-χάρτινους-λογαριασ-762288

Με ένα ευρώ θα επιβαρύνονται από την 1η Δεκεμβρίου οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που αποστέλλονται στους καταναλωτές σε χάρτινη μορφή, όπως ανακοίνωσε η Επιχείρηση, καλώντας τους πελάτες της να επιλέξουν τη χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού.

Τη χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού ζητεί από τους καταναλωτές η ΔΕΗ, προκειμένου να μην επιβαρύνονται με τη χρέωση του ενός ευρώ για τους λογαριασμούς που αποστέλλονται σε χάρτινη μορφή.

Σύμφωνα με την Επιχείρηση, επιλέγοντας τη λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι καταναλωτές μπορούν να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες διαχείρισης θεμάτων του λογαριασμού ρεύματος, όπως τη δυνατότητα έκδοσης μηνιαίου λογαριασμού με ασφάλεια, αξιοπιστία, ταχύτητα, πλήρη διαφάνεια και πληροφόρηση.

Πότε τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου. Όμως, στην περίπτωση που οι πελάτες προβούν σε εγγραφή στο e-bill και επιλέξουν λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση που η χρέωση έχει ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους, αυτή θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί.

Τα βήματα για να κάνετε e-bill

Για να γλιτώσετε το ένα ευρώ, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να επιλέξετε να μην παίρνετε λογαριασμό σε χαρτί.

  • Οι πελάτες της ΔΕΗ πρέπει να μπουν στο e-bill.
  • Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν «κλικ» στην επιλογή «εγγραφή νέου χρήστη».
  • Στη συνέχεια να επιλέξουν «φυσικό πρόσωπο/ιδιώτης».
  • Ανοίγει το σχετικό παράθυρο και εκεί οι πελάτες πρέπει να βάλουν τα στοιχεία που τους ζητά το σύστημα. Ορισμένα στοιχεία υπάρχουν στους λογαριασμούς.
  • Αφού κάνετε εγγραφή έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να λαμβάνετε μόνο ηλεκτρονικό λογαριασμό.
  • Ταυτόχρονα μπορείτε να επιλέξετε το νέο πρόγραμμα «μηνιαίος λογαριασμός για νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις», ώστε να λαμβάνετε και να εξοφλείτε τον λογαριασμό σας κάθε μήνα.
  • Αμέσως, θα σας σταλεί ειδοποίηση για την έκδοση του λογαριασμού με e-mail ή και μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο.

Η πρόσβαση στους λογαριασμούς σας γίνεται μόνον ηλεκτρονικά και διακόπτεται η αποστολή έντυπων λογαριασμών μέσω ταχυδρομείου.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία, θα πρέπει να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία σας (ΑΦΜ και ΑΔΤ/Διαβατήριο) με αυτά που είναι καταχωρημένα στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook