Νέα απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε Χανιώτη – Αν δείτε αυτόν τον αριθμό, μην το σηκώσετε

νέα-απόπειρα-τηλεφωνικής-απάτης-σε-χα-986294

Νέα απόπειρα εξαπάτησης από επιτήδειους καταγγέλλει ένας Χανιώτης, ο οποίος παραλίγο να πέσει θύμα την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Χανιώτης δέχθηκε τηλεφώνημα, στο οποίο ένας απατεώνας του παρίστανε τον λογιστή του θείου του, λέγοντάς του, πως (ο θείος του) δικαιούται επιστροφή φόρου 580 ευρώ και χρειάζεται στοιχεία για να καταβληθεί το ποσό. Για καλή του τύχη, ο Χανιώτης, ήταν υποψιασμένος και μόλις κατάλαβε περί τίνος πρόκειται, έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο.

Μάλιστα, ο Χανιώτης γνωστοποιεί τον αριθμό που τον κάλεσε, προκειμένου να προστατέψει τους υπόλοιπους πολίτες.

Σε επιστολή του στο zarpanews.gr ο πολίτης επισημαίνει: «Χθες με πήρε αυτό το κινητό 6931351790 και μου παρίστανε ότι είναι ο λογιστής του θείου μου και ότι έχει επιστροφή 580€ ευτυχώς που δεν το πίστεψα και έκλεισα το τηλέφωνο και το εξακρίβωσα. Μεγάλη προσοχή γιατί ζητάνε τον κωδικό από την κάρτα».

Ο Χανιώτης θέλησε να δημοσιοποιήσει την δική του περιπέτεια, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος γύρω από τις απάτες και να μην δίνει προσωπικά στοιχεία σε αγνώστους, ούτε τηλεφωνικά αλλά ούτε και διαδικτυακά.

Παρά το γεγονός ότι καθημερινά γίνονται γνωστές πολλές απάτες αλλά και απόπειρες εξαπάτησης και η Αστυνομία δίνει συστάσεις για να αποφευχθούν, πολλοί είναι οι ανυποψίαστοι πολίτες, οι οποίοι δίνουν «απλόχερα» τα στοιχεία τους, με αποτέλεσμα να διαπιστώνουν λίγο αργότερα ότι τα χρήματα που μπορεί να είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, να έχουν κάνει φτερά.

Προκειμένου να εξακριβώσει κανείς τον κάτοχο του κινητού τηλεφώνου, μπορεί να καταφύγει στο διαδίκτυο, πληκτρολογώντας τον αριθμό. Σε σχετική ιστοσελίδα, ο συγκεκριμένος αριθμός χαρακτηρίζεται επικίνδυνος, μετά από αξιολογήσεις χρηστών που μοιράζονται την εμπειρία τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook