Νέα απόπειρα απάτης στα Χανιά: Δεν πήρε Power Pass αλλά τον έπεισε ότι δικαιούται 520 ευρώ – Πώς γλίτωσε τα χρήματά του την τελευταία στιγμή

νέα-απόπειρα-απάτης-στα-χανιά-δεν-πήρε-827778

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά τηλεφωνικής απάτης με επιτήδειους που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες, βρίσκοντας κάθε ευφάνταστο τρόπο.

Αυτή τη φορά, παραλίγο να πέσει θύμα ένας Χανιώτης επιχειρηματίας, ο οποίος όπως αναφέρει στο zarpanews.gr, έλαβε κλήση από έναν άνδρα, που του συστήθηκε ως λογιστής και του ανέφερε πως δικαιούται χρήματα για το Power Pass. 

Ο υποτιθέμενος λογιστής του είπε πως χρειάζεται έναν λογαριασμό τράπεζας με σκοπό να πιστωθεί το ποσό των 520 ευρώ που έχουν εγκριθεί για τον ίδιο.

«Όταν μου ζήτησε λογαριασμό τράπεζας, σκέφτηκα να του δώσω τον λογαριασμό ταμιευτηρίου από μια τράπεζα που είμαι πελάτης, όταν άκουσε το όνομα της τράπεζας, δεν το δέχθηκε και μου ζήτησε λογαριασμό άλλης τράπεζας που διαθέτω λογαριασμό όψεως και πρόκειται για τον λογαριασμό της επιχείρησης, ο οποίος μάλιστα δεν έχει όριο στην ανάληψη χρημάτων».

Στη συνέχεια, όταν η κόρη του επιχειρηματία, είπε στον λογιστή πως δεν μπορούν να δώσουν τον συγκεκριμένο λογαριασμό, ζήτησε έναν αριθμό τηλεφώνου για να τον καλέσουν λίγο αργότερα. Ο απατεώνας απέφυγε να δώσει τον αριθμό του και τερμάτισε τη συνομιλία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο καταγγέλλων, έχει κάνει αίτηση για την επιδότηση ρεύματος στα στοιχεία του, η οποία όμως εκκαθαρίστηκε με μηδενικό ποσό.

Ο ίδιος, που παραλίγο να πέσει θύμα του επιτήδειου, θέλησε να δημοσιοποιήσει το γεγονός ώστε να είναι ενήμεροι οι Χανιώτες, συμβουλεύοντάς τους να είναι πολύ προσεκτικοί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που λαμβάνουν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook