Νέα αναβολή στη δίκη για το σκάφος που ήρθε στα Χανιά από τη Λιβύη με όπλα, ψάρια και καπνό

νέα-αναβολή-στη-δίκη-για-το-σκάφος-που-ή-1069122

Νέα αναβολή πήρε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης του σκάφους που εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Παλαιόχωρα, ερχόμενο από Λιβύη.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου βρέθηκαν έξι Έλληνες, 45, 52, 45 και 57 ετών και ένας 66χρονος Ισπανός, οι οποίοι βρίσκονταν υπό κράτηση μέχρι και σήμερα.

Μάρτυρες ήταν οι λιμενικοί που κλήθηκαν να ελέγξουν το φουσκωτό σκάφος στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Αν και οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν ότι φέρουν κάτι ύποπτο και παράνομο (χωρίς να φέρουν καμία αντίσταση στους άνδρες του λιμενικού), εν τέλει βρέθηκε στη βουβωνική χώρα του ενός ένα περίστροφο, καθώς κι ένα πυροβόλο όπλο στο σκάφος, μαζί με φυσίγγια, φωτοβολίδες, προϊόντα καπνού και πολλά κιλά αλιεύματα. Ακόμη, όπως ανέφεραν, απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας, οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι τους ανέφεραν την ώρα του ελέγχου ότι έρχονταν από Λιβύη.

Ωστόσο, η εισαγγελέας πρότεινε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 17/7 ώστε να εξεταστούν περισσότερα έγγραφα, καθώς και να ζητηθεί μαρτυρία από τον αρμόδιο λιμενάρχη και μέλη του πληρώματος του σκάφους που είχε σταματήσει και οδηγήσει το φουσκωτό στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, αφού δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την συγκεκριμένη στιγμή.

Όσον αφορά την κράτηση των κατηγορουμένων, αποφασίστηκε η άρση της.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν κατοχή καπνικών προϊόντων άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατοχή όπλων, κατοχή πυρομαχικών και λαθρεμπορία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook