NBA: Με triple-double «αστραπή» του Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Μπακς νίκησαν με 149-136 τους Πέισερς

nba-με-triple-double-αστραπή-του-γιάννη-αντετοκού-1660658

Οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν με 149-136 τους Ιντιάνα Πέισερς εκτός έδρας στο «Gainbridge Fieldhouse» και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 55-21 καθώς η κανονικής περίοδος του NBA πλησιάζει στο τέλος της και τα «ελάφια» παλεύουν για να τερματίσουν στην πρώτη θέση της Ανατολής.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωταγωνίστησε σημειώνοντας το πιο γρήγορο triple-double της καριέρας του, ενώ έλαμψε και ο Τζρου Χόλιντεϊ με 51 πόντους.

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γέμισε το φύλλο της στατιστικής υπηρεσίας καθώς σε 32 λεπτά έβαλε 38 πόντους (14/18 σουτ, 10/14 ελεύθερες βολές), μάζεψε 17 ριμπάουντ, μοίρασε 12 ασίστ και είχε κι ένα κλέψιμο.

Μαζί με τον Χόλιντεϊ που ότι σούταρε… έγραφε κι έκανε ρεκόρ καριέρας «κουβάλησαν» τους Μπακς, ενώ ο Μπρουκ Λόπεζ πρόσθεσε 21 πόντους. Στο ματς έπαιξε κι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (δύο λεπτά, χωρίς πόντο).

Οι Μπακς στην αρχή μάλλον υποτίμησαν τους αντιπάλους τους που είχαν τρεις σημαντικές απουσίες (Χάλιμπερτον, Χιλντ, Τέρνερ – τους τρεις καλύτερους παίκτες τους). Και το μυαλό τους έμοιαζε να βρίσκεται περισσότερο στα ματς με τους Μπόστον Σέλτικς και Φιλαντέλφια 76ερς που ακολουθούν. Έτσι, πήγαν στην ανάπαυλα της πρώτης περιόδου με προβάδισμα μόλις τεσσάρων πόντων (34-30).

Αυτό μάλλον έδωσε κουράγιο στους Πέισερς. Οι Μπακς συνέχισαν να μην… αμύνονται και οι γηπεδούχοι πίστεψαν πως θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη. Επιθετικά, οι παίκτες του Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν είχαν πρόβλημα. Έβαλαν 39 πόντους και έμοιαζε πως όταν θα αποφάσιζαν να… νοιαστούν θα νικούσαν.

Μάλιστα, ο Αντετοκούνμπο ήταν τόσο εντυπωσιακός που έχασε το triple-double πριν από το τέλος του πρώτου μέρους για μια ασίστ! Ωστόσο, 39 πόντους έβαλαν και οι Πέισερς που πίεζαν και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των Μπακς.

Ο Αντετοκούνμπο, όμως, δεν θα μπορούσε να μην γίνει… τριπλός. Το κατάφερε με 8′ και 50” να απομένουν για το τέλος της 3ης περιόδου. Η είσοδος του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο δεύτερο μέρος ήταν κι ένα μήνυμα προς τους συμπαίκτες του. Σοβαρεύτηκαν και άρχισαν να απομακρύνονται από τους Πέισερς.

Το κατάφεραν, όμως, με την επίθεσή τους. Σκόραραν 46 πόντους στο τρίτο 12λεπτο, ενώ δέχθηκαν 38. Όταν οι Μπακς «λύθηκαν» από την περιφέρεια ήταν που «λύγισαν» τους Πέισερς κι αυτό συνέβη λίγο πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου.

Η 4η περίοδος βρήκε τους Μπακς να ελέγχουν το ρυθμό και την ποιότητά τους να κάνει τη διαφορά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι ο Γκρέισον Άλεν μοίρασαν θέαμα με εντυπωσιακά καρφώματα και οι Πέισερς έμειναν χωρίς αντίδραση.

Τα 12λεπτα: 30-34, 69-73, 107-119, 136-149

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook