NBA: Kινδυνεύουν να παίζουν χωρίς τους ανεμβολίαστους αθλητές – Απειλούνται ακόμη και με διακοπή συμβολαίου

nba-kινδυνεύουν-να-παίζουν-χωρίς-τους-ανε-1276987

Παρόλο που το NBA δεν έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, οι αρχές της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο απαιτούν να έχει κάνει κάποιος μία δόση για να μπορεί να βρίσκεται σε δημόσιους χώρους όπως τα γήπεδα – Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν με πρόστιμα αλλά και διακοπή συμβολαίου.

Ένα υπόμνημα (memo) που εστάλη από τα κεντρικά γραφεία του NBA προς τις ομάδες της Λίγκας άναψε φωτιές. Παρόλο που το NBA δεν έχει αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αθλητών, οι αποφάσεις που έχουν πάρει οι τοπικές αρχές σε κάποιες πόλεις δημιουργούν προβλήματα.

Συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη (έδρα των Νικς και των Νετς) και στο Σαν Φρανσίσκο (έδρα των Γουόριορς) σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου, ο οποισδήποτε εισέρχεται σε δημόσιες εγκαταστάσεις (στις οποίες περιαλβάνονται τα κλειστά γήπεδα, τα γυμναστήρια και όλοι γενικά οι κλειστοί αθλητικοί χώροι, θα πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Η συγκεκριμένη διάταξη δεν αφορά αθλητές που είναι κάτοικοι άλλων πόλεων, γεγονός που σημαίνει πως οι ανεμβολίαστοι αθλητές ομάδων που θα φιλοξενούνται στις έδρες των προαναφερθέντων ομάδων μπορούν να αγωνίζονται κανονικά!

Όσον αφορά το Σαν Φρανσίσκο, δεν αρκεί η μία δόση για την παρουσία κάποιου σε δημόσιοα εγκατάσαση, αλλά απαιτείται πλήρης εμβολιασμός για όσους θέλουν να παραβρεθούν σε δημόσια εκδήλωση άνω των 1000 θεατών.

Στο memo που εστάλη από το NBA στις ομάδες, τονίζεται ότι όλοι οι ανεμβολίαστοι αθλητές θα πρέπει να ενημερώθουν για όλα τα παραπάνω μέχρι σήμερα Παρασκευή και παράλληλα θα πρέπει να αποσταλεί η λίστα με τους αθλητές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από τη χαρτογράφηση των ανεμβολίαστων, στο ίδιο ενημερωτικό υπόμνημα η Λίγκα αναφέρει ότι όσοι αθλητές των συγκεκριμένων ομάδων (ή και κάποιων άλλων αν προστεθούν οι πόλεις στις οποίες εδρεύουν οι ομάδες τους) επιλέξουν να μην εμβολιαστούν, τότε η ενέργεια αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως άρνηση παροχής υπηρεσιών και ως εκ τούτου οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν χρηματικά πρόστιμα, μειώσεις μισθών ή ακόμη και να διακόψουν/αναστείλουν τα συμβόλαια των συγκεκριμένων αθλητών!

Με το πρώτο τζάμπολ της φετινής σεζόν να έχει οριστεί για τις 19 Οκτωβρίου, την Ένωση των διαιτητών να έχει συμφωνήσει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μελών της που θα σφυρίζουν στους αγώνες, όπως και το προσωπικό των ομάδων που θα βρίσκεται σε απόσταση έως 2 μέτρων από παίκτες, διαιτητές, προφανέστατα μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η καθοριστική συνάντηση με την αντίστοιχη Ένωση των παικτών.

Κι όσο κι αν ο πρόεδρος της τελευταίας Μίτσελ Ρόμπερτς είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι το 90% των αθλητών έχουν εμβολιαστεί, αυτό το 10% είναι που δημιουργεί τον προβληματισμό.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook