Nαζιστικοί χαιρετισμοί από κουκουλοφόρους εντός σχολείου – Σοκαριστικά βίντεο

nαζιστικοί-χαιρετισμοί-από-κουκουλοφ-1290221

Νέα χρυσαυγίτικη επίθεση στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά κατά συγκέντρωσης της ΚΝΕ, μόλις μία μέρα μετά το δολοφονικό «χτύπημα» σε φοιτητές. Εντός του σχολείου παραμένουν οι κουκουλοφόροι. Εκκένωση ζητούν καθηγητές για να βγουν με ασφάλεια οι μαθητές.

Απίστευτες εικόνες αποτροπιασμού στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, καθώς νέα άγρια επεισόδια ξέσπασαν μόλις μία μέρα μετά την αιματηρή επίθεση σε αντιφασιστική πορεία νεολαίων της αριστερής φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ.

Δεκάδες νεαροί με κουκούλες πέταξαν το πρωί πέτρες, μπουκάλια αλλά και βομβίδες κρότου λάμψης σε συγκέντρωση της ΚΝΕ φωνάζοντας και βρίζοντας, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες να αναγκαστούν να φύγουν από το σημείο.

Οι κουκουλοφόροι παραμένουν ανενόχλητοι στο κτίριο, μαθητές βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις τάξεις και, σύμφωνα με την ertnews, καθηγητές ζητούν να εκκενωθεί το σχολείο προκειμένου να συνεχιστούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Στο πρώτο από τα παρακάτω βίντεο διακρίνονται άτομα να χαιρετούν ναζιστικά εντός του σχολείου, το οποίο όπως και χθες χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο για την επίθεση, και στο δεύτερο βίντεο ακούγονται άλλοι να φωνάζουν το σύνθημα: «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει».

Άλλωστε, η εγκληματική οργάνωση προσφέρει πολιτική κάλυψη στο «τάγμα εφόδου». Χθες χρυσαυγίτες όρμησαν με λοστούς και μαχαίρια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι και τη Δευτέρα, πριν το σχολικό συγκρότημα μετατραπεί σε πεδίο μάχης, χρυσαυγίτες είχαν πετάξει, εθνικιστικά τρικάκια έξω από αυτό.

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. -που χθες παρακολουθούσε «διακριτικά»- προχώρησε σήμερα σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, χωρίς να προβεί ούτε τώρα σε προσαγωγές, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα όταν μέλη των ΕΑΑΚ δέχτηκαν επίθεση από ακροδεξιούς στο πλαίσιο ενημερωτικής τους δράσης έξω από σχολεία, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Το χθεσινό χτύπημα έγινε όταν φοιτητικές παρατάξεις διαμαρτυρόταν για το παραπάνω γεγονός αλλά τους περιμέναν οι κουκουλοφόροι για να τους ορμήσουν.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook