Ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό 79χρονη στην παραλία της Κρήτης

ναυαγοσώστης-έσωσε-από-πνιγμό-79χρονη-σ-379914

Σωτήρια αποδείχθηκε η παρουσία ναυαγοσώστη στην παραλία της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών, όπου ναυαγοσώστης επενέβη άμεσα, ακούγοντας μια ηλικιωμένη γυναίκα, να φωνάζει για βοήθεια, 50 μέτρα από την ακτή.

Ο ναυαγοσώστης της «Ωκεανίς», ανέσυρε την 79χρονη Ελληνίδα από το νερό και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η ηλικιωμένη είναι καλά στην υγεία της ενώ ενημερώθηκε για το περιστατικό η λιμενική αρχή.

Πρόκειται για την πρώτη διάσωση του καλοκαιριού και σε μια παραλία όπου έχουν κινδυνέψει αρκετοί λουόμενοι, τα προηγούμενα χρόνια. Λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν στην επίμαχη παραλία, με πρωτοβουλία του λιμενάρχη Ηρακλείου, το σωστικό σκάφος από τη Χερσόνησο, μεταφέρθηκε στην παραλία της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών.

Η διάσωση έγινε στις 12.10 το μεσημέρι και το συγκεκριμένο περιστατικό είχε αίσια έκβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου πάρθηκε απόφαση να υπάρξει ναυαγοσωστική κάλυψη σε επτά πολυσύχναστες παραλίες, τον μήνα που διανύουμε, με στόχο τη προστασία των λουομένων, έναν μήνα νωρίτερα δηλαδή, καθώς ο πρόσφατος νόμος ορίζει ότι οι ναυαγοσώστες θα πρέπει να πιάσουν δουλειά από 1η Ιουλίου.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook