Νάταλι Πόρτμαν: Έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες – Η ιστορία του φορέματός της και η φεμινιστική ομιλία

νάταλι-πόρτμαν-έκλεψε-τις-εντυπώσεις-1697459

H Νάταλι Πόρτμαν έκλεψε τις εντυπώσεις με το εκθαμβωτικό look της στην πρεμιέρα της ταινίας «May December» στο Φεστιβάλ των Καννών, αλλά και με τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης του φιλμ για τη συμπεριφορά των γυναικών.

Η ηθοποιός έκανε μία λαμπερή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Ήταν η επιτομή της κομψότητας με ένα ασυνήθιστο λευκό και μπλε μάξι φόρεμα με λεπτομέρειες από πέταλα, καθώς πόζαρε μπροστά στις κάμερες.

Το στράπλες φόρεμα Christian Dior έφερε λευκές χάντρες σε όλο το λευκό πάνω μέρος, το οποίο τόνιζε τον λαιμό της. Και από το λευκό του μπούστου, στη συνέχεια, έπαιρνε μπλε αποχρώσεις στις άκρες της λεπτομέρειας με τα πέταλα, δίνοντας ακόμα περισσότερη λάμψη στο ήδη εντυπωσιακό κομμάτι.

Η Νάταλι Πόρτμαν συνοδευόταν στην εκδήλωση από τη συμπρωταγωνίστριά της στην ταινία «May December» Τζούλιαν Μουρ, η οποία ανέδειξε το κομψό στιλ της με ένα σμαραγδένιο πράσινο φόρεμα Louis Vuitton με ψηλό λαιμό και πλισέ μανίκια σε στιλ κάπας.

Η ιστορία του φορέματος

Το φόρεμα που επέλεξε, τώρα, είναι εμπνευσμένο από ένα φόρεμα και πάλι του οίκου Dior από το 1949, το οποίο φυλάσσεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Το φόρεμα επανασχεδιάστηκε τώρα από τη Maria Grazia Chiuri, δημιουργική διευθύντρια του οίκου Dior, και θυμίζει τα κοστούμια που φορούσε η μπαλαρίνα της Νάταλι Πόρτμαν στην ταινία «Black Swan», για την οποία και βραβεύθηκε με Όσκαρ.

Το φόρεμα που σχεδίασε ο Christian Dior ήταν εμπνευσμένο από το φόρεμα «Junon» της συλλογής Φθινόπωρο/ Χειμώνας 1949-1950 του διάσημου σχεδιαστή. Το πρωτότυπο φόρεμα αποτελεί μέρος της συλλογής του The Costume Institute στο The Metropolitan Museum of Art, αν και προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο για το δει το κοινό.

Το αρχικό σχέδιο του Dior ήταν μια αναφορά στη ρωμαϊκή θεά Juno, που έχει αντιστοιχίες με τη Θεά Ήρα του αρχαίου ελληνικού δωδεκάθεου. Το Met θεωρεί το «Junon» και ένα άλλο φόρεμα της ίδιας χρονιάς, το «Venus», ως δύο από τα «πιο περιζήτητα σχέδιά του».

«Η υπέροχη φούστα από πέταλα, σαν φτερά παγωνιού χωρίς τα “μάτια” τους, παραπέμπει εμμέσως στο πουλί που συνδέεται με τη βασίλισσα των Ολυμπίων θεών», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Η φεμινιστική ομιλία

Στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας της ταινίας, λοιπόν, η Νάταλι Πόρτμαν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με τον σκηνοθέτη Τοντ Χέινς και την συμπρωταγωνίστριά της, Τζούλιαν Μουρ, και το μήνυμά της έγινε viral.

«Η έκφραση της γυναίκας είναι ένα κυρίαρχο θέμα στις ταινίες του Τοντ και κάτι για το οποίο έχω μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια. Θέλω να πω ότι, ακόμη κι εδώ σε αυτό το Φεστιβάλ, είναι διαφορετικός ο τρόπος που οι υπόλοιποι περιμένουν εμάς τις γυναίκες να συμπεριφερόμαστε, σε σύγκριση με τους άνδρες. Ο τρόπος που πρέπει να ντυνόμαστε, πως πρέπει να κινούμαστε…», τόνισε και συνέχισε:

«Υπάρχουν διαφορετικές προσδοκίες από εμάς όλη την ώρα κι αυτό επηρεάζει τον τρόπο συμπεριφοράς μας. Τόσο αν το αποδέχεσαι, όσο κι αν το απορρίπτεις ή αν προσπαθείς να βρεις μια μέση οδό. Ήδη γνωρίζεται πως οι κοινωνικές νόρμες που μας επιβάλλονται εμάς μάς προσδιορίζουν»

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook