NASA: Το Orion έβγαλε μια… σέλφι με φόντο το φεγγάρι

nasa-το-orion-έβγαλε-μια-σέλφι-με-φόντο-το-φεγγ-1574230

Η NASA δημοσίευσε μια φωτογραφία σέλφι που τράβηξε η κάψουλα Orion και μερικές φωτογραφίες του φεγγαριού καθώς συνεχίζεται η αποστολή Artemis 1 στη Σελήνη.

Η πρόσφατη σέλφι του Orion τραβηγμένη την όγδοη ημέρα της αποστολής, αποκαλύπτει το διαστημόπλοιο ενώ δίνει μια μακρινή εικόνα του φεγγαριού στο φόντο.

Οι κοντινές φωτογραφίες τραβήχτηκαν καθώς το Orion πλησίαζε στη Σελήνη, περνώντας περίπου 80 μίλια (129 χιλιόμετρα) πάνω από την επιφάνειά της.

Εάν ο Orion ολοκληρώσει το ταξίδι του πέρα από το φεγγάρι και επιστρέψει στη Γη, θα είναι το πιο μακριά που έχει ταξιδέψει ποτέ ένα διαστημόπλοιο που προορίζεται να μεταφέρει ανθρώπους. Προς το παρόν, η κάψουλα μεταφέρει μόνο επιστημονικά φορτία.

 

Το Orion είναι μέρος του προγράμματος Artemis της NASA, το οποίο στοχεύει να δημιουργήσει ένα «σεληνιακό φυλάκιο» που θα μπορεί να φιλοξενεί μόνιμα αστροναύτες για πρώτη φορά στην ιστορία, με την ελπίδα ότι μια μέρα θα ανοίξει μια διαδρομή προς τον Άρη.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η κάψουλα ήταν 222.993 μίλια (358.972 χιλιόμετρα) από τη Γη και 55.819 μίλια (89.831 χιλιόμετρα) από τη Σελήνη, με ταχύτητα λίγο πάνω από 2.600 μίλια την ώρα, σύμφωνα με τη NASA.

 

Το Orion είναι τώρα περίπου μια ημέρα μακριά από την είσοδο σε μια «μακρινή ανάδρομη τροχιά» γύρω από τον πλησιέστερο γείτονά μας – μακρινό, επειδή θα βρίσκεται σε πολύ μεγάλο υψόμετρο πάνω από την επιφάνεια της Σελήνης, και ανάδρομο, επειδή θα κυκλώσει το φεγγάρι στην αντίθετη κατεύθυνση από την οποία αυτό ταξιδεύει γύρω από τη Γη.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook