NASA: Αυτοί είναι οι τέσσερις αστροναύτες που θα «αγγίξουν» τη Σελήνη

nasa-αυτοί-είναι-οι-τέσσερις-αστροναύτες-1663915

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία Nasa παρουσίασε τους τέσσερις αστροναύτες που θα φέρουν την ανθρωπότητα πίσω στη Σελήνη, μετά από ένα κενό 50 ετών.

Οι Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Koch και Jeremy Hansen θα πετάξουν με μια κάψουλα γύρω από το σεληνιακό σώμα στα τέλη του επόμενου έτους ή στις αρχές του 2025.

 

Οι αστροναύτες δεν θα προσγειωθούν στη Σελήνη, αλλά η αποστολή τους θα προετοιμάσει το έδαφος για την προσγείωση ενός επόμενου πληρώματος.

Οι τρεις Αμερικανοί πολίτες και ένας Καναδός παρουσιάστηκαν στο κοινό σε μια τελετή στο Χιούστον του Τέξας.

Σύμφωνα με το BBC τώρα θα ξεκινήσουν μια περίοδο εντατικής εξάσκησης για να προετοιμαστούν.

Με την επιλογή μιας γυναίκας και ενός έγχρωμου ατόμου, η Nasa τηρεί την υπόσχεσή της να φέρει μεγαλύτερη ποικιλομορφία στις εξερευνητικές της προσπάθειες. Όλες οι προηγούμενες επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη έγιναν από λευκούς άνδρες.

Τα μέλη της αποστολής
Reid Wiseman (47): Πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο οποίος διετέλεσε για ένα διάστημα επικεφαλής του γραφείου αστροναυτών της Nasa. Έχει πετάξει σε μία προηγούμενη διαστημική αποστολή, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2015.

 

Victor Glover (46): Πιλότος δοκιμών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Εντάχθηκε στη Nasa το 2013 και πραγματοποίησε την πρώτη του διαστημική πτήση το 2020. Ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που παρέμεινε στον διαστημικό σταθμό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα έξι μηνών.

 

Christina Koch (44 ετών): Ηλεκτρολόγος μηχανικός. Κατέχει το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο συνεχή χρόνο παραμονής στο διάστημα από γυναίκα, 328 ημέρες. Μαζί με την αστροναύτη της Nasa Jessica Meir συμμετείχε στον πρώτο διαστημικό περίπατο μόνο για γυναίκες τον Οκτώβριο του 2019.

 

Jeremy Hanson (47 ετών): Πριν ενταχθεί στον Καναδικό Οργανισμό Διαστήματος, ήταν πιλότος μαχητικών αεροσκαφών της Βασιλικής Καναδικής Αεροπορίας. Δεν έχει πετάξει ακόμη στο διάστημα.

Ο ρόλος των μελών του πληρώματος

Ο Wiseman θα είναι ο διοικητής, ο Glover θα είναι ο πιλότος του, ενώ οι Koch και Hansen θα ενεργούν ως υποστηρικτικοί «ειδικοί της αποστολής».

Η τετράδα επαναλαμβάνει ουσιαστικά την αποστολή του 1968 που πραγματοποίησε το Apollo 8, η οποία ήταν η πρώτη ανθρώπινη διαστημική πτήση που έφτασε στη Σελήνη.

Το πλήρωμά του τράβηξε την περίφημη φωτογραφία «Earthrise» που έδειχνε τον πλανήτη μας να ξεπροβάλλει πίσω από τον σεληνιακό ορίζοντα.

Τώρα, οι αστροναύτες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα θα ανέβουν στο Orion για το Artemis-2 και για ένα ταξίδι από και προς τη Σελήνη που θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες.

Η τελευταία αποστολή διαστημικής πτήσης στη Σελήνη ήταν το Apollo 17 τον Δεκέμβριο του 1972. Η πρώτη προσεδάφιση ήταν το Apollo 11 το 1969.

Το Artemis-3, η πρώτη προσεδάφιση της νέας εποχής, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τουλάχιστον 12 μήνες μετά το Artemis-2.

Η Nasa δεν διαθέτει ακόμη ένα σύστημα ικανό να μεταφέρει αστροναύτες στη σεληνιακή επιφάνεια. Αυτό αναπτύσσεται από την εταιρεία SpaceX του επιχειρηματία Έλον Μασκ.

Το όχημα ονομάζεται Starship και αναμένεται να ξεκινήσει πτητικές δοκιμές τις επόμενες εβδομάδες.

Η μεγάλη διαφορά αυτή τη φορά θα είναι η χρήση της τεχνολογίας του 21ου αιώνα που έχει αναπτύξει η Nasa στο πλαίσιο του προγράμματός της Artemis. Στην ελληνική μυθολογία, η Άρτεμις ήταν η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα.

Πέρυσι, ο οργανισμός δοκίμασε τον πύραυλο επόμενης γενιάς για τη Σελήνη, που ονομάζεται Space Launch System, και τη σχετική κάψουλα πληρώματος, γνωστή ως Orion.

Αυτή η αποστολή Artemis-1 αναχώρησε από τη Γη για μια εκδρομή 25 ημερών γύρω από τη Σελήνη χωρίς κανέναν επιβαίνοντα. Αυτό επέτρεψε στους μηχανικούς να αξιολογήσουν την ετοιμότητα του υλικού.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook