Ναρκω – φορτίο «μαμούθ» στην Κρήτη: Ελεύθερη η γυναίκα – Απολογούνται οι 6

ναρκω-φορτίο-μαμούθ-στην-κρήτη-ελε-917707
φωτο αρχείου

Σήμερα απολογούνται τελικά τα έξι από τα συνολικά επτά άτομα που συνελήφθησαν προ ημερών σε Ηράκλειο και Αττική, για την υπόθεση εισαγωγής ναρκω-φορτίου- “μαμούθ”. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν χθες νέα 24ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους και στη συνέχεια επέστρεψαν στα κρατητήρια, όπου πέρασαν και το χθεσινό βράδυ.

Στο μεταξύ, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μία εκ των επτά συλληφθέντων. Πρόκειται για την 36χρονη γυναίκα, η οποία είναι σύζυγος του οδηγού της νταλίκας που μετέφερε το φορτίο των ναρκωτικών. Η 36χρονη κατηγορείται μόνο για το φυτώριο κάνναβης και τα βαζάκια με το χασίς που βρέθηκαν από τις Αρχές στο σπίτι τους. Η γυναίκα απολογήθηκε χθες παρουσία του συνηγόρου υπεράσπισής της και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Ωστόσο, της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, ενώ της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ο συνήγορος υπεράσπισης της 36χρονης, κ. Διονύσης Βέρρας, δήλωσε ότι «η κρίση αυτή αντιστοιχεί στα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Πράγματι η γυναίκα αυτή δε σχετίζεται με το υπόλοιπο κομμάτι της εισαγωγής από το εξωτερικό κ.λπ.».

Αναφορικά με τους υπόλοιπους έξι που φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση, αυτοί θα απολογηθούν σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε να δοθεί νέα προθεσμία στις απολογίες, λόγω του ογκωδέστατου της δικογραφίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες δεν είχαν συνταχθεί πλήρως τα κατηγορητήρια. Επισημαίνεται ακόμη ότι επίμαχη δικογραφία περιέχει στοιχεία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των μελών της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, τις οποίες κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών.

«Είναι μια ογκωδέστατη δικογραφία. Σηκώνει πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση. Θα αξιολογήσουμε το αποδεικτικό υλικό», δήλωσε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Γιώργος Κοκοσάλης.

Εξάλλου, η δικηγόρος του Αλβανού άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε εμπλακεί στην περιβόητη απόδραση του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές του Κορυδαλλού, κ. Θεονύμφη Μπέρκη, ανέφερε χθες ότι ο εντολέας της αρνείται τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται.

«Φυσικά δεν αποδέχεται τις πράξεις έτσι όπως του αποδίδονται. Το μόνο το οποίο έχει ομολογήσει – και πράγματι το έχει καταθέσει από την αρχή – είναι ότι τον έστειλαν να παραλάβει τρία δέματα. Και συνελήφθη. Αυτό και τίποτα παραπάνω», δήλωσε η κ. Μπέρκη.

Στο ότι οι Αρχές έκαναν πολύ καλή δουλειά στην εν λόγω υπόθεση στάθηκε με δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Διονύσης Βέρρας. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η δουλειά που έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση είναι ασυνήθιστα πολύ καλή. Βλέπω μια δικογραφία η οποία έχει απ’ όλα. Έχει και επισύνδεση, έχει και προσωπική παρακολούθηση, έχει και ευρήματα και κατάσχεση την ώρα του συμβάντος. Πρόκειται για εξαιρετικά οργανωμένη δουλειά. Αντιλαμβάνεστε ότι, όσο περισσότερο καλά κάνουν τη δουλειά τους οι διωκτικές Αρχές, τόσο περιορίζεται η δραστηριότητα η δική μας και οι δικές μας δυνατότητες», ανέφερε ο κ. Βέρρας.

Οι κατηγορίες και οι διάλογοι- “φωτιά”

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο εισαγγελέας άσκησε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη κατά περίπτωση για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς επίσης και για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα.

Σε βάρος του 51χρονου αυτοκινητιστή από το Ηράκλειο, που θεωρείται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον 71χρονο επιχειρηματία και την οικογένειά του, και τους δύο Αλβανούς που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση, ασκήθηκε επιπλέον δίωξη για ηθική αυτουργία στη διακίνηση του φορτίου- “μαμούθ” που έχουν κατασχέσει οι διωκτικές Αρχές του Ηρακλείου.

Ένα φορτίο το οποίο περίμεναν διακαώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως φαίνεται από τους διαλόγους- “φωτιά” που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές Αρχές, οι οποίες είχαν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν τον κώδικα επικοινωνίας τους. Τα “τούβλα” με την κοκαΐνη αποκαλούνται “κομμάτια”, “μικρά” ή “παλέτες” στους διαλόγους των ναρκεμπόρων, ενώ το ολλανδικό skunk είναι το “τσάι” ή τα “νανάκια”, στα οποία αναφέρονται συχνά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ενδεικτικός είναι ο παρακάτω διάλογος των δραστών, στον οποίο συνομιλώντας μεταξύ τους συνεννοούνταν ως εξής:

Α: «Θέλει βοήθεια τώρα, το “τσάι” θέλει βοήθεια».

Β: «Τα “μικρά” πόσα κομμάτια είναι; Τα “νανάκια” πόσα είναι;».

Πηγή:neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook