Νάντια Συντζανάκη: Η Χανιώτισσα υπεραθλήτρια που ξεχώρισε στην διοργάνωση Ironman στο Ντουμπάι

νάντια-συντζανάκη-η-χανιώτισσα-υπερα-1201884

H Χανιώτισσα υπεραθλήτρια Νάντια Συντζανάκη πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από τους 9 Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στην διοργάνωση του Ironman στο Ντουμπάι.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους που υπερέβαλλαν εαυτόν ήταν μία ακόμα Χανιώτισσα και συγκεκριμένα η Μάνια Μπικόφ η παλιά πολίστρια του ΝΟΧ. Διότι και μόνο η συμμετοχή σε ένα τόσο απαιτητικό αγώνα είναι από μόνη της μία πολύ σημαντική διάκριση. Οταν χρειάζεται να κολυμπήσεις 2 χλμ, να κάνεις ποδήλατο 90 χλμ και να τρέξεις στη συνέχεια μισό… Μαραθώνιο (21 χλμ) αυτό από μόνο του απαιτεί τεράστιες σωματικές και ψυχικές ικανότητες.

Επιστρέφοντας στην Νάντια Συντζανάκη να επισημάνουμε ότι κατέκτησε την 1η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία, την 3η ανάμεσα σε όλες τις γυναίκες εξασφαλίζοντας την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιronman 70.3 που θα γίνει στην Γιούτα των ΗΠΑ στις 15-17 Σεπτεμβρίου.

Με δεδομένο ότι είναι αρχιτέκτων στο επάγγελμα και μητέρα 3 παιδιών καθώς επίσης και αθλήτρια στίβου ποδηλασίας και κολύμβησης ουσιαστικά “τρέχει” συνεχώς σε διάφορους απαιτητικούς στίβους.

Συμμετέχει παράλληλα σε πολλούς αγώνες κολύμβησης, ποδηλασίας και τρεξίματος στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας της για τους στόχους που θέτει στο Τρίαθλο.

Αθλήτρια του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος για το τρέξιμο, του Τάλως στην ποδηλασία και του Άνεμου Χανίων στο Τρίαθλο.

Αυτό που τονίζει πάντως ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ασχοληθεί κάποιος με τον αθλητισμό ακόμα και σε τόσο απαιτητικό επίπεδο. Οπως σημειώνει ουσιαστικά πριν από 8 χρόνια, στα 37 της ξεκίνησε εντατικά προπονήσεις και το 2015 έλαβε για πρώτη φορά σε half Ironman -στην Κατερίνη- και από τότε έχει λάβει μέρος σε 8 αντίστοιχους αγώνες τριάθλου αλλά και σε δύο Ironman σε Ιταλία και Δανία.

“Παρότι εδώ και ένα χρόνο ζούμε όλη σε μία πολύ δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας, θεωρώ ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό μονάχα καλό κάνει. Ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείς αν κρίνω και από τον εαυτό μου αφού ο αθλητισμός σε βάθος χρόνου σε κάνει να ξεχνάς τις δυσκολίες που όλοι βιώνουμε και αφήνεις πίσω σου τα αρνητικά. Δεν χάνεις χρόνο αν ασχολείσαι με τα σπορ αλλά αντίθετα θα έλεγα ότι γλυτώνεις χρόνο, τον αξιοποιείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”

Οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις σε συνδυσμό με την αβεβαιότητα που υπάρχει δεν θα της επιτρέψουν να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο στην Γιούτα όμως στο καλεντάρι της υπάρχουν οι τριαθλητικοί και ποδηλατικοί αγώνες της χώρα μας που ακολουθούν. “Συγκεκριμένα το Ironman Greece, το αγωνιστικό τριήμερο spetses mini Marathon, που συμμετέχουμε κάθε χρόνο οικογενειακώς, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας, με απώτερο στόχο το διεθνή αγώνα Ironman Mallorca τον Οκτώβρη. Διότι από εκεί θα διεκδικήσω την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 που ίσως και να καταφέρω να λάβω τότε μέρος”

Ενώ για την εμπειρία της από το Ντουμπάι επισημαίνει ότι παρά τα αυστηρά μέτρα προστασίας για όλους τους αθλητές -είναι χαρακτηριστικό ότι οι Έλληνες που ταξίδεψαν υποβλήθηκαν συνολικά σε 5 τεστ σε 11 μέρες- και τις αλλαγές στο πρόγραμμα της διοργάνωσης η μαγεία του αγώνα παρέμεινε «ζωντανή» και το ίδιο και η απόλαυση για τους αθλητές που βρέθηκαν στην αφετηρία του μεγαλύτερου και δυσκολότερου μαζικού αγώνα τριάθλου στον πλανήτη.

Αλλωστε ήταν μια από τις λίγες διοργανώσεις της σειράς που δεν αναβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

haniotika-nea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook