Νανάκος στον Super FΜ: Η σεζόν για τον ΟΑΧ απ’ ό,τι φαίνεται, τελείωσε…

νανάκος-στον-super-fμ-η-σεζόν-για-τον-οαχ-απ-876115

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παρέθεσε στον Super FM ο προπονητής του ΟΑΧ, Σταύρος Νανάκος.

Ο Έλληνας τεχνικός εκτίμησε πως η χρονιά τελειώνει λογικά σε αυτό το σημείο για την Α1 Εθνική κατηγορία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι από δύσκολο έως απίθανο να επιστρέψουν στα Χανιά οι τρεις Αμερικανίδες οι οποίες αποχώρησαν λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία από τον κορονοϊό.

Σε γενικές γραμμές, ο Νανάκος έδωσε το στίγμα για το τι αναμένεται να γίνει από ‘δω και στο εξής, μιλώντας μεταξύ άλλων και για το δικό του θέμα για ό,τι αφορά την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία της χανιώτικης ομάδας.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

Για την κατάσταση που επικρατεί: «Εύχομαι υγεία και τα καλύτερα σε όλο τον κόσμο. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και δυστυχώς είναι τόσες πολλές οι πληροφορίες τις οποίες δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και να τις αξιολογήσουμε και γι’ αυτό πάμε βήμα-βήμα, μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με εβδομάδα και αφήνουμε τους ειδικούς ν’ αποφανθούν για το τι πρέπει να κάνουμε».

Για το πότε πιστεύει ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα! Υπάρχουν πλέον πολλές δυσκολίες, καθώς και η Ομοσπονδία κράτα μια ουδέτερη στάση και πολύ καλά κάνει, κάνει υπομονή για να κερδίσει χρόνο, ακούει όλα τα σωματεία, όλες τις απόψεις. Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση, η Ομοσπονδία κρατά σιγή ιχθύος και πολύ καλά κάνει. Περιμένω τις εξελίξεις και η Ομοσπονδία θ’ αποφανθεί για το τι θα γίνει. Αυτό που βλέπω εγώ -και είναι και το λογικό- είναι ότι κάποια στιγμή θα κληθούν όλοι οι υπεύθυνοι των σωματείων να συζητήσουν ώστε να πάρουν μία κοινή απόφαση».

Για την αποχώρηση των τριών Αμερικανίδων από τον ΟΑΧ: «Η απόφαση ν’ αποχωρήσουν ήταν κοινή. Και δεν ήταν μόνο απόφαση δική μας, αλλά όλων των ομάδων του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι το 80-90% των ξένων αθλητριών έχει αποχωρήσει, αλλά το θέμα δεν είναι ότι αναβλήθηκαν τα παιχνίδια. Εχουν κλείσει όλα τα γήπεδα, δεν γίνονται προπονήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι όσο περνάνε οι μέρες και όσο περισσότερο βρισκόμαστε σε απραξία, εάν αποφανθούμε ότι πρέπει να γίνουν αγώνες, θα χρειαστεί κι ένα διάστημα προετοιμασίας για να παίξουμε. Δεν είναι δυνατό να βάλεις τον αθλητή ξαφνικά να παίξει μετά από μια τέτοια καταπόνηση που έχει περάσει σε όλο το πρωτάθλημα και μια τόσο μεγάλη απραξία… Ετσι, κρίναμε πολύ σωστό επειδή και τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, άλλωστε για έναν ακόμα μήνα είχαν συμβόλαια οι αθλήτριες, να πάνε και αυτές στις οικογένειές τους».

Για το αν μπορεί ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο εφόσον αποφασιστεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα να επιστρέψουν: «Δεν αποκλείω τίποτα, αλλά το θεωρώ από δύσκολο έως ακατόρθωτο αυτό…».

Για το αν ενδεχομένως σταματήσει το πρωτάθλημα σε αυτό το σημείο, ότι αυτό θα συνεπάγεται ότι θα έχουν κριθεί οι θέσεις των ομάδων στη βαθμολογία που κατέχουν αυτή τη στιγμή: «Αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα και δε νομίζω ότι μπορώ να το απαντήσω εγώ. Η Ομοσπονδία δεν έχει πει ακόμη κάτι, όπως είπα, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, θα ακούσει όλες τις απόψεις και από ‘κει και πέρα θα δει τι θα γίνει σε όλη την Ευρώπη και ύστερα θ’ αποφασίσει. Αυτό είναι κάτι που θα το κοιτάζουμε μέρα με την ημέρα και η απόφαση που θα παρθεί θα είναι ανάλογα με την εξάπλωση που θα έχει ο ιός. Πολύ πιθανώς να γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές και να μην υπάρξουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Υπάρχουν πολλά σενάρια».

Για το αν ενδεχομένως θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες, παίζοντας για την κάθε ομάδα μονάχα οι Ελληνίδες παίκτριες: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω σαν σενάριο. Εχει ακουστεί, αλλά… συγγνώμη δεν μπορώ να βοηθήσω. Πρέπει να περιμένουμε κάθε μέρα τις εξελίξεις και είναι άλλοι οι υπεύθυνοι που θα πάρουν τις αποφάσεις για το τι είναι καλύτερο».

Για το τι χρόνο θα χρειαζόταν η δική του ομάδα ως διάστημα προετοιμασίας εφόσον αποφασιζόταν να ολοκληρωθεί η σεζόν: «Σίγουρα 10 με 15 ημέρες! Αυτό βέβαια θα γινόταν σε συνεννόηση με τον φυσικοθεραπευτή, το γυμναστή της ομάδας, το βοηθό μου και με όλο το σταφ».

Για το μέλλον των Αμερικανίδων στον ΟΑΧ: «Είναι 50-50. Θα μπορούσαν να συνεχίσουν, ίσως και όχι. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Καταρχήν δεν ξέρουμε αν θα είμαστε… εμείς στην ομάδα του χρόνου. Ολα ξεκινούν απ’ τη διοίκηση, αυτή θα θέσει τους στόχους και θα κάνει τις επαφές, θα βάλει το μπάτζετ, θ’ αξιολογήσει κάποια πράγματα, θα κλείσει πρωτίστως, νομίζω, το προπονητικό σταφ και τους συντελεστές που θ’ αποτελούν το τμήμα και στη συνέχεια θα αξιολογηθεί το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Ενα-ένα τα βήματα για να χτίσεις την ομάδα για του χρόνου. Θα πρέπει να διερευνηθεί και αν θέλουν οι ίδιες οι αθλήτριες να επιστρέψουν».

Για το πώς κρίνει συνολικά τη χρονιά: «Πήγε πολύ καλά. Ο κόσμος ίσως δεν το αντιλαμβάνεται, αλλά είχαμε πολλές δυσκολίες. Η μεγαλύτερη είναι ότι δε γνωρίζαμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Πέρσι η ομάδα ήταν Ιούνιο-Ιούλιο στην Α2. Ναι μεν υπήρχαν φήμες και προσπαθούσαμε να τα βάλουμε κάποια πράγματα κάτω στην περίπτωση που θα παίζαμε στην Α1, αλλά δεν ήταν κάτι σίγουρο. Ηταν όμως δύσκολη και η συγκυρία γιατί η ομάδα τρεις χρονιές χαροπάλευε μεταξύ Α2 και τοπικού… Είναι μεγάλα τα βήματα που έχουν γίνει, καθώς από αυτό το επίπεδο βρεθήκαμε στην τετράδα της Α1. Κάποιος, που ασχολείται με το χώρο μπορεί να καταλάβει ότι είναι τεράστιο βήμα αυτό που έχει γίνει. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα κατά 99,9% έχει εξασφαλίσει μια θέση του χρόνου για την Ευρώπη. Αυτό που γνωρίζω κιόλας είναι ότι οι παράγοντες της ομάδας θέλουν πάρα πολύ να παίξουμε στην Ευρώπη. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να βρεθούν οι πόροι, αυτό είναι το πιο βασικό κομμάτι».

Για το μπάτζετ που θα χρειαστεί σε αυτή την περίπτωση: «Αυτό εξαρτάται, μπορεί να χρειαστούν 50.000 ευρώ επιπλέον ή ενδεχομένως και 200.000 ευρώ! Είναι τι θέλεις να φτιάξεις και τι στόχους θέλεις να θέσεις και πώς να θωρακίσεις την ομάδα σου. Για μένα, το πιο βασικό είναι το να γνωρίζεις ώστε μετά να το αξιολογήσεις και να μπορέσεις να κάνεις αυτό που θέλεις. Αν με το καλό, η ομάδα μας αποφασίσει να συμμετάσχει στο Euro Cup θα γίνει ένα παιχνίδι με κάποιον αντίπαλο που θα είναι διπλό, δηλαδή θα γίνει ένα παιχνίδι μέσα και ένα έξω και ο νικητής θα περάσει σε όμιλο των τεσσάρων. Θα γίνει δηλαδή ένας προκριματικός κόντρα σ’ έναν δυνατό αντίπαλο, όχι κάποιο μεγαθήριο, λίγο τυχερός αν είσαι στην κλήρωση μπορείς να παίξεις μ’ έναν αντίπαλο του ίδιου βεληνεκούς με σένα. Θα είναι μια τρομερή εμπειρία να μπορέσει η ομάδα να κάνει μια τέτοια χρονιά και να παίξει τουλάχιστον οκτώ ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για το αν ο ίδιος σκέφτεται να παραμείνει τη νέα χρονιά: «Είναι πολύ νωρίς, όλα έγιναν εντελώς ξαφνικά. Εχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά και τις συνεργασίες που έχω φέτος με την ομάδα. Η πόλη είναι φανταστική, είναι πολύ όμορφη για να ζήσει κάποιος. Ο κόσμος γύρω από την ομάδα μου έχει φερθεί πάρα πολύ καλά και τους ευχαριστώ για όλα, δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά έχουν γίνει όλα εντελώς ξαφνικά. Υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσω. Δεν έχω μπει ακόμα στη διαδικασία να μιλήσω με την ομάδα. Εγιναν όλα τόσο ξαφνικά αφού είχαμε πει ότι θα τα λέγαμε όλα αυτά στο τέλος του πρωταθλήματος όπου θα κάναμε μια πρώτη συζήτηση για να δούμε τι θα γινόταν. Τώρα περιμένουμε τις εξελίξεις, είναι όλα ρευστά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook