Ναι, είναι «ρουφιάνος» αυτός που τηλεφωνεί στο 1142. Τώρα σβήνει ένα τσιγάρο, αύριο μια ζωή!

ναι-είναι-ρουφιάνος-αυτός-που-τηλεφ-957075
copyright: Pixabay

Μην λησμονείτε, στους ρουφιάνους στηρίχτηκαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα για να κυβερνούν. Η Στάζι, η KGB, η CIA, η Σεκιουριτάτε, οι Γερμανοτσολιάδες πιο παλιά, τι ήταν; Οικτροί ρουφιάνοι! Θέλεις να είσαι ο αχυράνθρωπος του κράτους; Τηλεφώνησε τώρα στο 1142!

Παιδάκι ήμουν όταν έπειτα από μια κοπιαστική δουλειά στον κήπο, άκουσα τον παππού μου, λερωμένο από την κορφή μέχρι τα νύχια, να λέει σκουπίζοντας τον ιδρώτα από το βρόμικο μέτωπό του: «Σαν τον ρουφιάνο έγινα»…

«Τι είναι ρουφιάνος παππού;» ρώτησα με νηπιακή αφέλεια για να πάρω μια απάντηση – απόσταγμα ζωής και εμπειρίας, που δεν επιδεχόταν περεταίρω διερεύνηση: «Ρουφιάνος παιδί μου, είναι ό,τι πιο βρόμικο στον κόσμο. Είναι αυτός που τον κοιτάζεις και λερώνεις και την ψυχή σου»!

Η Ιστορία έχει καταγράψει αρκετούς ρουφιάνους, (να σημειώσουμε ότι η λέξη έχει ρίζες ιταλικές – ruffian – και σημαίνει αυτό ακριβώς που είπε ο παππούς: βρόμικος) ανάμεσα τους σε θέση ξεχωριστή ο Εφιάλτης, ο Δημάρατος, ο Ανταλκίδας, ο Ιούδας, οι κουκουλοφόροι που «έδιναν» τους αντιστασιακούς στους ναζί, ο γείτονας που… ενημερώνει την αστυνομία του δήμου, όταν δεν λειτουργεί το ρολόι του νερού σου, και τελευταία αυτός που χωρίς περίσκεψη και δίχως ντροπή, θα τηλεφωνήσει στο 1142 και θα «καρφώσει» τον καπνιστή πλάι του στην ταβέρνα, στην καφετέρια!

Ναι, είναι ρουφιάνος!

Είναι ο ίδιος που θα πάρει το «100» γιατί κάνουν φασαρία οι «από πάνω», είναι εκείνος που θα ρίξει φόλα στο σκυλί του γείτονα που όλη νύχτα γαύγιζε, είναι ο συμμαθητής που θα αποκαλύψει ποιος έκανε τη σκανταλιά, είναι ο συνάδελφος που θα ενημερώσει τον διευθυντή για το πόσες μέρες της εβδομάδας φεύγεις νωρίς από το γραφείο, είναι αυτός που θα σε σύρει στα δικαστήρια για μισό μέτρο γης, είναι ο «φίλος» που θα σου ανοίξει τα μάτια για τα νυχτοπερπατήματα της κόρης σου, είναι ο ακραίος παλικαράς στην Κρήτη, που θα σε σκοτώσει γιατί τα πρόβατά σου του έφαγαν τα φυτεμένα, είναι ο χολερικός, ο φθονερός, που στερείται καλλιέργειας και κλίσης στο διάλογο και που το μότο του: «Θα δεις τι θα σου κάνω», διέπει ολόκληρη τη ζωή του!

Γράφει ο Νίκος Τζιανίδης

5 thoughts on “Ναι, είναι «ρουφιάνος» αυτός που τηλεφωνεί στο 1142. Τώρα σβήνει ένα τσιγάρο, αύριο μια ζωή!

  1. Αυτό ακριβώς. Βλέπεις τον διπλανό σου στην καφετέρια να ανάβει τσιγάρο και αντί να κάνεις στον άνθρωπο αρχικά μια σύσταση, να δεις και τις προθέσεις του κτλ, κατευθείαν να τον δώσεις στις αρχές επωνύμως σαν τον Αρτέμη Μάτσα. Περίεργοι καιροί..

  2. τον ενοχλει τον ελληναρα ο Νομος. Ψαχνει παντα το παραθυρακι, το «ωωωωχ αδερφε, εεεελα μωρε πως κανεις εεετσιιιι»… Ολοι ξερουμε οτι απαγορευεται; οτι ενοχλει; οτι δεν πρεπει να καπνιζουμε μπροστα σε ανηλικους κτλ; ε τοτε οι πολιτισμενοι Ανθρωποι με αρχες, αξιες, παιδεια και ευγενεια, δεν θα σκεφτουν καν να αναψουν τσιγαρο οσο χαρμανηδες κι αν ειναι. Τα κωλοπαιδα απο την αλλη, θα αναψουνε, γιατι ειναι αυτοι που ειναι. Οποτε ‘ναι’ στα τηλεφωνηματα, ‘ναι’ στα προστιμα και να χτυπιεστε χαμου βληματα της κοινωνιας που δεν μπορειτε να ξεχωρισετε την ρουφιανια απο το κοινο καλο. Σας μαθανε στα πουπουλα και οτι δεν υπαρχει ‘Οχι’; Αμ δε! Ακου τι γραφει ο μαπας! οτι ειναι ρουφιανος αυτος που καλει τις αρχες σε αυτον που καταπατει μισο μετρο γης ή αμα κανουν θορυβο οι αποπανω… Και η Ζαρπα τον επιβραβευει… Περιεργοι καιροι οντως……..

  3. Ας υποθέσουμε ότι δίπλα στον «θεριακλή» για να μην χρησιοποιήσω άλλη λέξη,κάθεται ένας καρδιοπαθής και το πάφα-πούφα του εν λόγω κυρίου του δημιουργεί μια κρίση και παίζεται η ζωή του κορώνα-γράμματα.Αν πρόκειται για δικό σου άνθρωπο και έχεις και καμιά κατσούνα κοντά το πιθανότερο είναι να εκτραπείς….Οπότε είναι προτιμότερο να ταράξουμε στην νομιμότητα τους μπαχαλοχαβαλέδες……

  4. Ο ιδιος που αναφερει τους ρουφιάνους να μας πει αν είναι καπνιστής, αν καπνίζει όταν πάει εξωτερικό όπου θέλει και τέλος αν έχει πει ποτέ στην ζωή του «Ε ναι ρε εδώ είναι μπουρδελο γι’αυτό γίνονται αυτά τα πράγματα ενώ έξω…..»

  5. Ίσως και να πιάσατε πάτο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις μπορεί αύριο μεθαύριο να μας πείτε και για το πόσο καλές είναι οι μπαλωθιές, οι καλλιέργειες χασίς και το λαθρεμπόριο όπλων για την τοπική οικονομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook