«Να βάλουν πλάτη οι επιχειρήσεις» θέλει ο Άδωνις και για τις επιπτώσεις του ουκρανικού | Video

να-βάλουν-πλάτη-οι-επιχειρήσεις-θέλ-1335770

Αοριστολογίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα το «πλαφόν κέρδους»

Πλάτη για την οικονομία, πλάτη για την πανδημία, πλάτη και για τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Η Κυβέρνηση μετατοπίζει όλα τα βάρη στις επιχειρήσεις (τις μικρές κυρίως) και παραμένει αμέτοχη στην οικονομική καταστροφή που συντελείται. Επιχειρηματική ευθύνη δηλαδή ονομάζουν τη δεδομένη στιγμή την ατομική που πιπίλιζαν μέχρι τώρα.

«Γενικά όλες οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη αυτή τη δεδομένη συγκυρία», είπε στο Open ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για το πλαφόν κέρδους που θεσπίζει η Κυβέρνηση για προϊόντα το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κατά τον Υπουργό Ανάπτυξης, εφεξής όσες επιχειρήσεις εμπορεύονται τέτοια προϊόντα, θα πρέπει να λειτουργούν με το περιθώριο κέρδους που λειτουργούσαν τον Σεπτέμβριο του 2021. «Δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους», σχολίασε.

Πρόσθεσε πως πλέον, κατ΄ανώτατη τιμή, το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβρη του 2021 θα είναι ο οδηγός για το περιθώριο κέρδους. Είπε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη (πχ μεταφοράς) και γι’ αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων – εξόδων.

Προανήγγειλε ότι μέχρι αύριο αύριο θα δημοσιοποιηθούν βαριά πρόστιμα, σε πολλές επιχειρήσεις στην τροφική αλυσίδα, για υπερβολικό κέρδος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ελέγχων.

Η ουσία είναι πως η Κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό σχέδιο για την ενίσχυση των νοικοκυριών τα οποία γονατίζουν και αναμένεται να τσακιστούν από τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων.

Επίσης, πως θα μειωθεί το περιθώριο κέρδους για τις επιχειρήσεις όταν έχει μετακυλιστεί το αυξημένο κόστος της ενέργειας και χωρίς να έχουν ληφθεί καίρια μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από την «έκρηξη» των τιμών του ρεύματος;

Πηγή: newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook