Να τηρηθεί η Σύμβαση Εργασίας στα Χανιά ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι! Θυροκόλλησαν τα αιτήματα τους στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων

να-τηρηθεί-η-σύμβαση-εργασίας-στα-χανι-1041795

Την τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που ισχύει για τους ξενοδοχοϋπάλληλους των Χανίων ζητεί η Επιτροπή Αγώνα ξενοδοχουπαλήλων που σήμερα το πρωί πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κλειστά γραφεία της ‘Ένωσης Ξενοδόχων στον Σταλό.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής κ. Βαγγέλης Οικονομόπουλος «αυτό που ζητάμε είναι από σήμερα και στο εξής όπου με νόμο του κράτους ισχύει η σύμβαση που προβλέπει την πρόσληψη μας στα ξενοδοχεία, να πάψουν να μας μεταχειρίζονται ως άνεργους.

Δηλαδή «η επαναπρόσληψη μας να γίνει στις προβλεπόμενες από τις συμβάσεις καταληκτικές ημερομηνίες, μέχρι τις 15 Μαΐου για τα ξενοδοχεία των Χανίων. Σε περίπτωση που τα εποχικά ξενοδοχεία συνεχίσουν με απόφαση της κυβέρνησης να είναι σε αναστολή λειτουργίας και μετά από τις καταληκτικές ημερομηνίες επαναπρόσληψης, να καλυφθούν μισθολογικά και ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Επίσης θα πρέπει όπως τονίζεται από την Επιτροπή Αγώνα, όταν δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία με ευθύνη των εργοδοτών να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δούλεψαν την προηγούμενη περίοδο.

Επίσης οι ξενδοχουπάλληλοι ζητούν:

-Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας.

-Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.

-Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους. Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων.

-Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Άμεση καταβολή 3μήνης επιδότησης ανεργίας (1.800 ευρώ) σε όλους όσους εργάστηκαν στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία το 2019 ως εποχικοί, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και δεν έχουν μέχρι τώρα λάβει καμία στήριξη.

-Παύση πληρωμών σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

-Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης είπε πως αν και ζητήθηκε συνάντηση από την Ένωση Ξενοδόχων, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Ο κ. Αποστολάκης είπε πως οι μεγαλοξενοδόχοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και σημείωσε ότι παράλληλα έχει ζητηθεί συνάντηση και με άλλα σωματεία ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης προκειμένου να υπάρξει συννενόηση.

Τέλος ζήτησε να τηρηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την οποία πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Zarpanews.gr

One thought on “Να τηρηθεί η Σύμβαση Εργασίας στα Χανιά ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι! Θυροκόλλησαν τα αιτήματα τους στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων

  1. Χωρίς αεροπλάνα, δεν υπάρχει τουρισμός. Χωρίς τουρισμό δεν υπάρχουν ξενοδοχεία. Χωρίς ξενοδοχεία δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Τη ρητορική επιδομάτων και τη κρατική παρεμβατικότητα αφήστε την για τα μανιφέστα των κομμουνιστών !!!
    Αν τώρα ο Κούλης πήρε τα 20 δις. από την Ε.Ε. ας τα μοιράσει στο λαό για να αποφευχθεί ο λιμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook