Να σου πω εγώ ποιος φταίει για την επιδείνωση…

να-σου-πω-εγώ-ποιος-φταίει-για-την-επιδε-1046162

Να λοιπόν που τελικά ο κορονοϊός μας προκύπτει και από… παρθενογένεση. Γι’ αυτό προσπαθούν να μας πείσουν οι κυβερνώντες μετά και την έξαρση των κρουσμάτων του Αυγούστου, καθώς όπως φαίνεται αυτά εμφανίστηκαν από το πουθενά.

Μάλιστα, με δεδομένη την ατομική μας ευθύνη, καθώς προφανώς απόρροια της απουσίας της, έχουμε φθάσει σε αυτήν την κατάσταση, οι κρατούντες αποφασίζουν και κλείνουν στην ουσία κοινωνίες και περιοχές χαρακτηρίζοντας τες ως ανεύθυνες, επιπόλαιες και ανίκανες σε τελική ανάλυση να προστατεύσουν την δημόσια υγεία.

Ναι λοιπόν. Η αύξηση των κρουσμάτων, οι θάνατοι ηλικιωμένων, ο κίνδυνος για τις ζωές των πολιτών, δεν οφείλεται στο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Δεν φταίει το ότι άνοιξε η κυβέρνηση τις πύλες εισόδου της χώρας,  χωρίς την πραγματοποίηση των απαραίτητων τεστ. Γιατί το στοίχημα ήταν να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τουρίστες, να δουλέψουν οι μεταφορές, δηλαδή οι ακτοπλοϊκές και οι αεροπορικές, οι μεγαλοξενοδόχοι και οι τουρ-οπερέιτορ.

Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα. Η ασφάλειά μας ήταν η τελευταία προτεραιότητα.

Και γι’ αυτό, οι αποδείξεις δεν είναι και λίγες.

Τα ελάχιστα δειγματοληπτικά τεστ στους επισκέπτες. Η απόκρυψη στοιχείων όπως το ποιες περιοχές επιβαρύνθηκαν επιδημιολογικά με το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς ποτέ δεν είπαν σε ποιες πύλες εισόδου εντοπίσθηκαν κρούσματα. Και βέβαια μεγαλύτερη απόδειξη για το ανύπαρκτο ενδιαφέρον τους για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας η μη ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ακόμα περιμένουμε προσλήψεις.

Η πραγματικότητα όμως αυτή είναι. Πολύ απλά γιατί αυτά τα αποτελέσματα έχουν οι πολιτικές τους.

Με λίγα λόγια θα πληρώσουμε τους επόμενους μήνες τις εξυπηρετήσεις τους σε όλους αυτούς που για την κυβέρνηση είναι κυρίαρχη και μοναδική προτεραιότητα η προστασία τους και η στήριξη τους.

Και η ζωή συνεχίζεται…

Γράφει ο Ανδρέας Γερακάκης

8 thoughts on “Να σου πω εγώ ποιος φταίει για την επιδείνωση…

  1. προσωπικα γνωριζω 4 περιπτωσεις ελληνων που επεστρεψαν στην χωρα χωρις κανενα υγειονομικο τεστ στο αεροδρομιο των σπατων

  2. Εμμετός το άρθρο!

    Σε περίπτωση μη ανοιγματος του τουρισμού, ο ίδιος αρθρογράφος, απλά για να γκρινιάξει και να προκαλέσει, θα διαμαρτυρόταν οτι άφησαν τον κόσμο χωρίς δουλειές. Ο αρθρογράφος νομίζει οτι η χώρα έχει άπειρες πηγές εισοδήματος, ωστε να μπορούσαμε να κλείσουμε κλειστό τον τουρισμό.
    Ο αρθρογράφος πιστεύει οτι τα χρήματα που θα φυτρώσουν στα δέντρα, θα διαρκούν μόνιμα για την πληρωμή των 534 ευρώ.
    Ο αρθρογράφος προκαλεί εμμετό!

  3. ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΜΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ – ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ.
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΣΤΕ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΜΕΤΟΥ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook