Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Χανίων – Όχι αναστολή στους ανεμβολίαστους, λέει το ΚΚΕ

να-προσληφθεί-μόνιμο-προσωπικό-στο-νο-1270794

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ πραγματοποίησε ,την Παρασκευή 20 Αυγούστου περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με επικεφαλή τον Σπύρο Αγριμάκη , γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης συμμετείχαν και τα μέλη του Γραφείου της Τ.Ε Χανίων του ΚΚΕ και εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Χανίων Μπάμπης Λουτσέτης και Πλατανιά Δημήτρης Ανθούσης.

Τα στελέχη του ΚΚΕ συναντήθηκαν με την διοίκηση του Νοσοκομείου και με εκπροσώπους των σωματείου των εργαζομένων και της Ένωσης Γιατρών. Στις συναντήσεις τονίστηκε η ανησυχία από πλευράς του Κόμματος για την έξαρση της πανδημίας στο νησί, όσο και η στήριξη στα δίκαια αιτήματα και στις διεκδικήσεις των Υγειονομικών.

Την περίοδο που διανύουμε βλέπουμε την επέλαση του τέταρτου κύματος της πανδημίας στο νησί, με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων να βρίσκεται στο κόκκινο και τους Υγειονομικούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη φροντίδα στους ασθενείς.

Στην συνάντηση του κλιμακίου του ΚΚΕ με την διοίκηση του Νοσοκομείου τονίστηκε η αναγκαιότητα να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υγειονομικοί, να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο ετοιμότητας ώστε να εξασφαλιστεί η αύξηση των κλινών ΜΕΘ και η στελέχωσή τους, στο φόντο της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στον Νομό.

Στην συνάντηση με την διοίκηση του Νοσοκομείου τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί η διάταξη της κυβέρνησης για την αναστολή εργαζομένων που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Παρόλο που είναι μικρό ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, αν τεθούν σε αναστολή θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου.

Πολύ περισσότερο το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξέφρασε την εναντίωσή του Κόμματος στην πρόθεση της κυβέρνησης και της διοίκησης του Νοσοκομείου να αντικατασταθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι με εργολαβικούς, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα στην κλινική covid. Μέσα από αυτήν την ρύθμιση η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις δικές της ευθύνες και να προωθήσει την πολιτική της, παραδίδοντας κρίσιμους τομείς του Νοσοκομείου στον ιδιωτικό τομέα.

Στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, επιβεβαιώθηκε η ακραία εντατικοποίηση που βιώνει το προσωπικό του Νοσοκομείου, σε συνθήκες έξαρσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης είναι το προηγούμενο διάστημα είχαμε λιποθυμία εργαζόμενου στο νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής covid. Τονίστηκε η ανάγκη για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθώς περίπου 360 συμβάσεις λήγουν στις 31 Οκτώβρη.

Αν συνυπολογίσουμε το προσωπικό που κινδυνεύει να τεθεί σε αναστολή σύμβασης λόγω του μη εμβολιασμού του, διαμορφώνεται μια ανησυχητική κατάσταση εν μέσω έξαρσης της πανδημίας σε ένα τουριστικό προορισμό όπως τα Χανιά. Εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των εργαζομένων για το τι θα γίνει αν αυξηθούν και άλλο τα κρούσματα στον Νομό μετά την λήξη της καλοκαιρινής σαιζόν, αφού ήδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έχουν φτάσει στα όρια τους. Ακόμα και οι κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού που έχουν αναπτυχθεί , στελεχώνονται με νοσηλευτικό προσωπικό που δεν καλύπτει τα απαιτούμενα πρωτόκολλα που προβλέπονται. Χαρακτηριστικά είναι και τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η επιβάρυνση του Νοσοκομείου, το έχει μετατρέψει σε Νοσοκομείο μίας νόσου.

Μια σειρά τακτικά χειρουργεία δεν πραγματοποιούνται στην συχνότητα που γινόντουσαν στην προ πανδημίας εποχή. Το γεγονός αυτό συμφέρει μόνο τους ιδιώτες της Υγείας, τους κλινικάρχες και σε καμία περίπτωση τους ασθενείς, τον χανιώτικο λαό που αναγκάζεται να βάζει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποφύγει μεγάλες λίστες αναμονής.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ σταθερά και με όλα τα μέσα δείχνει την αμέριστη συμπαράσταση στους Υγεινομικούς, έμπρακτα στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αυτή είναι η καλύτερη αναγνώριση των ηρώων της πανδημίας όπως τους αποκαλούσε στο 1ο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.Εν μέσω πανδημίας αποδεικνύεται το πόσο επίκαιρη είναι η θέση του ΚΚΕ για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν , για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος τα όποια επιχειρήματα χρησιμοποιούσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις για την συνύπαρξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί σε συνέχεια της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων αφήνει το σύστημα Υγείας αθωράκιστο, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υποστελεχωμένη.

Αναγορεύει τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού , σαν πανάκεια και την μόνη λύση στο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ σε μια τουριστική περιοχή όπως τα Χανιά έχουν περιοριστεί. Η έλλειψη προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι ώρες για την δωρεάν εξέταση με rapid test , την στιγμή που είναι υποχρεωτικό για μια σειρά εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα εμβόλια αποτελούν κατάκτηση της επιστήμης και έχουν συμβάλει στην εξάλειψη μιας σειράς ασθενειών που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα. Όμως ακόμα και το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα εμβολιασμού παρουσιάζει προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, η οργάνωση, η λειτουργία κινητών συνεργείων είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, με συνέπεια εκατοντάδες Χανιώτες στην Ύπαιθρο να αναγκάζονται να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν. Σε καμία περίπτωση δεν έχει εξασφαλιστεί η εξατομικευμένη, εξαντλητική ενημέρωση σε σχέση με τα εμβόλια, η αναγκαία ιατρική παρακολούθηση όσων εμβολιάζονται.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας , την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ έστω και τώρα να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να στελεχωθούν τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα κέντρα Υγείας με μόνιμο προσωπικό και με γρήγορες διαδικασίες. Έστω και τώρα να ανακαλέσει το απαράδεκτο μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας.

Να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της Υγείας στους χώρους δουλειάς, με πολλαπλάσια συνεργεία του ΕΟΔΥ στις μεγάλες τουριστικές περιοχές και σε χώρους δουλειάς, όπως τα ξενοδοχεία. Είναι επιτακτική ανάγκη η πραγματοποίηση τακτικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε κατοίκους , εργαζομένους και επισκέπτες. Άμεσα να επιτάξει χωρίς όρους τον ιδιωτικό Τομέα Υγείας και να τον εντάξει σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Στεκόμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των Υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση όλου του προσωπικού , ένταξη τους στα ΒΑΕ. Τα μέλη , οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση ενός ανυποχώρητου κινήματος που θα βάζει στο προσκήνιο την προστασία της ζωής των εργαζομένων , για την διεκδίκηση Υγείας που θα έπρεπε να είναι δικαίωμα για όλους και όχι εμπόρευμα.

zarpanews.gr

One thought on “Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Χανίων – Όχι αναστολή στους ανεμβολίαστους, λέει το ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook