Να πιστέψουμε τον Σύψα ή τον Αδωνι;

να-πιστέψουμε-τον-σύψα-ή-τον-αδωνι-1166968

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Ν. Σύψας εξέθεσε την κυβέρνηση με απόλυτο τρόπο: Έκανε γνωστό ότι η άρση της απαγόρευσης για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους δεν αποτελεί εισήγηση της επιτροπής των επιστημόνων που συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας, προειδοποίησε για σκληρό τέταρτο κύμα της πανδημίας και συνέστησε στην κυβέρνηση να μην αποκλείει νέο lockdown.

Με άλλα λόγια, κατά την προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει και αυτός «υγειονομικό σαμποτάζ» αποκαλύπτοντας τις πολιτικές ευθύνες για την αναποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας και για τη νέα αποτυχία που προετοιμάζεται.

Ολα αυτά ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κάνει αλλεπάλληλες δηλώσεις για να απειλήσει τους ανεμβολίαστους ότι θα υποστούν μόνο αυτοί περιοριστικά μέτρα, ενώ βγήκε στο μιντιακό σεργιάνι και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσος για να συκοφαντήσει εργαζόμενους και επιχειρηματίες ότι θέλουν να ζουν με τα επιδόματα.

Ήταν φανερό εδώ και καιρό για όσους δεν καταπίνουν αμάσητη την κυβερνητική προπαγάνδα ότι η επιτροπή Τσιόδρα λειτουργεί πλέον σε ένα συμβολικό επίπεδο και οι απόψεις της δεν λαμβάνονται υπόψη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τώρα ο Ν. Σύψας επιβεβαίωσε με τον πιο ωμό τρόπο αυτή την εκτίμηση και η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετά πια το μπαλάκι στην αντιπολίτευση φορτώνοντας της την ευθύνη για την κακή πορεία των πραγμάτων στο επίπεδο της δημόσιας υγείας.

Το «δεν μπορεί» είναι σχήμα λόγου γιατί ασφαλώς και μπορεί όταν δεν πιέζεται από τα ΜΜΕ που έχουν τη θεσμική υποχρέωση να ελέγχουν την εξουσία να λογοδοτήσει.

Ο λόγος των επιστημόνων συγκρούεται ευθέως με το κυβερνητικό αφήγημα κατά το οποίο υπάρχει θρίαμβος ο οποίος σκιάζεται λόγω ατομικής ανευθυνότητας των αντιεμβολιαστών.

Αλλά και ως προς αυτό υπάρχει αντίλογος εξ οικείων. Η πρώην υπουργός και βουλευτής Ολγα Κεφαλογιάννη, απορρίπτοντας τις αγριάδες της κυβέρνησης, είπε πως «χρειάζεται πειθώ και όχι εκφοβισμός και διχασμός. (…) Δεν λειτουργεί κανένας με τον εκφοβισμό πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας και να μιλάμε με καθαρά λόγια».

Υγειονομικό σαμποτάζ και αυτή;

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook