«Να παραχωρηθεί το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου στον λαό των Χανίων ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης

«Να παραχωρηθεί, χωρίς ανταλλάγματα, στον δήμο Χανίων το σύνολο του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου και να αποδοθεί στον λαό των Χανίων, με διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των χώρων» λέει η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης:

«Είναι γνωστό ότι οι φορείς του εργατικού- λαϊκού κινήματος των Χανίων διεκδικούν την παραχώρηση, χωρίς ανταλλάγματα, στον δήμο Χανίων του συνόλου του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ώστε οι χώροι του να αποδοθούν στον λαό της περιοχής, για ελεύθερη και δωρεάν χρήση ως χώροι πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού και για κάλυψη αναγκών σχολικής στέγης, με διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των χώρων.

Η ανάπλαση της περιοχής του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου (ως πνεύμονας πρασίνου, πολιτισμού, αναψυχής και παιχνιδιού για τα παιδιά, με δυνατότητα υποδοχής αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και για ανέγερση σχολείου), με επαρκή και πλήρη χρηματοδότηση αποκλειστικά από κρατικούς πόρους, χωρίς καμιά εμπορευματική λειτουργία και χωρίς ανταποδοτικότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, έχει μεγάλη σημασία για τους Χανιώτες.

Όπως ο λαός των Χανίων πριν 50 χρόνια παραχώρησε τον χώρο για τη λειτουργία του στρατοπέδου, έτσι τώρα διεκδικεί να του επιστραφεί, χωρίς ανταλλάγματα, για την αξιοποίησή του για τις λαϊκές ανάγκες, για την ποιότητα ζωής του λαού των Χανίων, που δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασική ανάγκη.

Με βάση τα παραπάνω, η Λαϊκή Συσπείρωση, προτείνει το περιφερειακό συμβούλιο να εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα :

Ψήφισμα

«Το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης ζητά από την Κυβέρνηση την παραχώρηση, χωρίς ανταλλάγματα, στον δήμο Χανίων του συνόλου του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ώστε οι χώροι του να αποδοθούν στον λαό της περιοχής ως χώροι πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού και για κάλυψη αναγκών σχολικής στέγης, με διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των χώρων, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στον λαό.».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ- ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ- ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ»

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα χανια εχουν επιβαρυνθεί με τοσα στρατοπεδα και περυσι υπογραψε το κρατος την ανανεωση της αμερικανικης βασεις με ανταλαγμα πολεμικα εφοδια αρα το κρατος πηρε αρκετα εκκατομυρια ,τα χανια τη κερδισανε απο αυτη την συμφωνια? (ουτε δωρεαν βοακ και τωρα θελουν και αντάλλαγμα για να γινει παρκο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ