«Να μπει τάξη στο χάος της Airbnb» ζητούν οι ξενοδόχοι των Χανίων

να-μπει-τάξη-στο-χάος-της-airbnb-ζητούν-οι-1146114

Με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρει ότι σε όλη την Ευρώπη λαμβάνονται μέτρα και θεσπίζονται, κυρίως σε επίπεδο δήμων, αυστηροί κανόνες για τη λειτουργία της βραχυχρόνιας μίσθωσης, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων απέστειλε επιστολή σε όλους τους δημάρχους και στους βουλευτές του Ν. Χανίων.

Η επιστολή αναφέρει:

Σε όλες πλην της χώρας μας, που όχι μόνο τα συγκεκριμένα καταλύματα συνεχίζουν να λειτουργούν εν μέσω πανδημίας κανονικά, χωρίς κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, αλλά έχουμε ένα προδήλως ανεπαρκές νομοθετικό πλαίσιο, που γίνεται μάλιστα εύκολα αντικείμενο κατάχρησης, καλύπτοντας τη λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων.

Και όσο η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη το δημοσίου, οι δήμοι και τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν να χάνουν έσοδα, τα οποία προσπαθούν να καλύψουν, από την αύξηση των επιβαρύνσεων των νόμιμων επιχειρήσεων.

Συνεχίζουμε να διαβάζουμε δημοσιεύματα για πληρότητες και αφίξεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ξενοδοχειακή πραγματικότητα ενώ συνεχίζουμε να μιλάμε για φαινόμενα υπερτουρισμού, προσποιούμενοι πως δεν καταλαβαίνουμε που αυτά οφείλονταιi.

Σας καλούμε να κάνετε ότι πράττουν και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη ώστε να μπει μια τάξη στο χάος που επικρατεί. Να προστατεύσετε το τουριστικό μας προϊόν και τις επιχειρήσεις μας, που προσφέρουν τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

zarpanews.gr

20 thoughts on “«Να μπει τάξη στο χάος της Airbnb» ζητούν οι ξενοδόχοι των Χανίων

  1. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί σκούζουν τόσο πολύ οι ξενοδόχοι για τα airbnb…. τόσο πολύ τους έχουν κόψει την δουλειά; Και γιατί τα έχουν βάλει με την βραχυχρόνια μίσθωση…Μήπως δεν πληρώνουν φόρους; Μήπως πρέπει να τα κλείσουν για να είναι ευχαριστημένοι; Κατανοώ πως υπάρχουν κάποιοι παράνομοι και κάποιοι που δεν τηρούν κανόνες υγιεινής και ασφάλεια…αν τους γνωρίζουν ας τους κατονομάσουν στις αρμόδιες αρχές και να μην τα βάζουν με όλους. Γιατί και πολλοί ξενοδόχοι δεν τηρούν καθόλου κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, κάνουν πολλές παρανομίες, εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με εξοντωτικά ωράρια και μισθούς πείνας…μήπως πρέπει να αρχίσουμε να τους κατονομάζουμε και εμείς;

  2. Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την βραχυχρόνια μίσθωση και ελεγχεται πολύ αυστηρά απο την πολιτεία. Φορολογούνται κανονικά ,τηρούνται κανόνες και δεν υπάρχει κανένα χάος όπως ισχυρίζονται. Ας διαβάσουν λίγο την νομοθεσία. Μάλλον δεν τους αρέσει ο ανταγωνισμός….

  3. Αντί να κοιτάξουν να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους τα βάζουν με τα airbnb. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα γιατί μας χαλάει την πιάτσα!!!

  4. Αν συμφωνουμε οτι η Ελλαδα και ειδικοτερα τα Χανια ανασανανε και αρχισαμε να βλεπουμε φως στο το τουνελ απο το 2015 και μετα απο μια ανυποτη κριση, αυτο ωφειλετε εν πολλοις σε δυο αγιους: τον αγιο airbnb και την αγια ryanair. Η οικονομικη και κοινωνικη αναπτυξη εγινε με τον πλεον υγειη τροπο αμεσα και χωρις μεσαζοντες απο κατω προς τα πανω. Η παλαια πολη απο ρημαγμενη και ερειπωμενη πηρε μια ανασα ζωης που την διασωζει για τα επομενα χρονια. Παντα υπαρχουν παρενεργειες και αναγκη θεσπισης κανονων για να μην μας ερθει μπουμεραγκ, αλλα ειναι ιδιοτελες και απερισκεπτο να τςουβαλιαζεται και να δεμονοποιειται το airbnb και οποιαιδηποτε νεα ταση τουρισμου γιατι εχουμε δει και τι εγινε με την τουριστικη-ξενοδοχιακη αναπτυξη προηγουμενων εποχων… βλ. Πλατανια, Αγ. Μαρινα κλπ.

  5. Να υποθέσω ότι όσοι έχετε σχολιάσει παραπάνω νοικιάζετε το σπίτι σας στο Airbnb… Εγώ Λοιπόν που μένω με ενοίκιο σε μια πανάκριβη τρύπα, γιατί όλοι εσείς κρατάτε τα σπίτια σας για τους τουρίστες, εύχομαι να γίνει τόσο αυστηρό το νόμικο πλαίσιο που να σας αναγκάσει να παρακαλάτε τους Χανιώτες να νοικιάσουν τα σπίτια σας και ενοικιαστές να μην βρίσκετε..

    1. Αγαπητέ κύριε αγανακτισμένε να σας ενημερώσω ότι το 90% των airbnb είναι στο κέντρο της πόλης και στην παλιά πόλη που ελάχιστοι ενδιαφέρονται να τα νοικιάσουν λόγω πρόσβασης, πάρκινκ , παλαιότητας. Εσείς θα μένατε σε παλιό διαμέρισμα μέσα στα στενά του λιμανιού μέσα στην φασαρία και να σταθμεύετε το αυτοκίνητο σας 1000 μέτρα μακριά; Μήπως σας έβαλαν οι ξενοδόχοι να τους σιγοντάρετε;

      1. Φυσικά, κέντρο μένω με τις συνθήκες που αναφέρεται. Τώρα για τον αν με έβαλε ξενοδόχος να γράψω σχόλιο.. τι να σας πω; Από τον τρόπο που σκέφτεστε καταλαβαίνω πολλά

  6. Εμείς ένα διαμερισματάκι που βάλαμε στο airbnb για να βγάλουμε ένα έξτρα εισόδημα για τα παιδιά μας το κάναμε με χίλιες στερήσεις χωρίς επιδοτήσεις λαμογιές και καταπατήσεις αιγιαλών! Η λειτουργία του είναι καθ όλαν σωστή και νόμιμη βάση της νομοθεσίας και πάντα πληρώνουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις μας μέχρι το τελευταίο σεντ. Οι ισχυρισμοί των μεγαλοκαρχαριών του ξενοδοχειακού τομέα είναι εντελώς αβάσιμοι και ανυπόστατοι και έχουν την εντύπωση πως το τουριστικό προιόν τους ανήκει αποκλειστικά και μπορούν να νομοθετούν όπως θέλουν αυτοί. Γι αυτό ισχυρίζονται πως το νομοθετικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές και καλούν τους βουλευτές του νομού να καταργήσουν τους νόμους και να φτιάξουν άλλους στα μέτρα τους

  7. Ζητω το airbnb και παλι ζητω !
    Επιτέλους τα λεφτα απο τον τουρισμο κατανέμονται σε ολα τα λαϊκά στρώματα και ανοιξαν οι δουλειες στην οικοδομη και ζωντανεψαν οι τοπικές οικονομίες.

    Οι ξενοδόχοι τι φωνάζουν? Αφου ως και αυτοι εχουν βαλει τα μπουντ rooms for rent στην πλατφόρμα όπως επισης τα διαμερίσματα τους.

    Για να πούμε ομως και του αγανακτισμένου ενοικιαστή το δίκιο :
    Πρεπει να μπει ενας περιορισμός στις πολυκατοικίες και στα αστικα κέντρα….

  8. Δεν έχει περιθώρια ατασθαλιών οπότε Αερολογιες λένε οι ξενοδόχοι άσε που καμιά δουλειά δεν είναι σίγουρη στις μέρες μας γιαυτο ξεχαστε τα έχω ξενοδοχείο στην παραλια το προϊόν ήδη αλλάζει και η πολιτεία στηρίζει την αλλαγή ( βλέπε δηλώσεις Κοτσωγλου)

  9. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΙ AIRBNB-ΔΕΣ
    ΑΥΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  10. Συμπασχω με την συμπαθη καστα των μεγαλοξενοδοχων… Ξερετε τι ειναι να εχετε απομυζησει καθε αναπτυξιακο νομο και καθε τρια χρονια να σηκωνετε και μια ξενοδοχειαρα με τα λεφτα απο τας Ευρωπας?? Εχουν κακομαθει οι ανθρωποι και θελουν να παρουν για παρτη τους μεχρι και το τελευταιο κοκκαλακι…. Βρε ουστ!

  11. Εγώ προτείνω να διοργανώσουμε έναν έρανο για βοηθήσουμε οικονομικά τους συμπαθείς ξενοδόχους για την ζημιά που έχουν υποστεί από τα airbnb

  12. Αυτά τα λαμόγια οι αρμπιενμπίδες δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Πάνε να φάνε το ψωμί των μεγαλοξενοδόχων!!! Πως θα ταίσουν τα παιδάκια τους οι άνθρωποι; Πως θα συντηρήσουν τις τζιπάρες τους, τις βιλλες τους, τα σκάφη τους;

  13. Ξέρεις ότι ενα 80% είναι ιδιώτες και όχι Εταιρίες.Είναι άνθρωποι που βαρέθηκαν να τρώνε φέσια στα ενοίκια και να σέρνονται στα δικαστήρια ,που έχουν οικονομικά προβλήματα όπως ακριβώς εσύ ,χρωστάνε στην εφορία ,πληρώνουν στεγαστικό δάνειο .
    Ξέρεις ότι με αυτό τον τρόπο οι ιδιοκτήτες φέρνουν κόσμο στην γειτονιά σου και έτσι δουλεύει και το μπακάλικο της θείας σου και το περίπτερο του αδερφού σου και το κρεοπωλείο του ξαδέρφου σου και το ταξί του πατέρα σου.
    Ξέρεις ότι το ακίνητο που διαθέτουν στην airbnb είναι περιουσία τους πληρώνουν ΕΝΦΙΑ ΔΕΗ νερό Δήμο και σαν ιδιοκτήτες είναι οι μοναδικοί που θα αποφασίσουν πως θα το εκμεταλλευτούν για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους .
    Ξέρεις ότι Πανελλαδικά καλύπτουν ένα 10% του τουρισμού στην Ελλάδα φέρνοντας στη Χώρα συνάλλαγμα που έχει τόσο ανάγκη.
    Ξέρεις ότι τα χρήματα τα δηλώνουν σε ειδική πλατφόρμα στο TAXIS που έγινε για τον λόγο αυτό και αποδίδουν ενα 15% από τα έσοδά τους βοηθώντας έτσι αυτά τα δύσκολα χρόνια την χώρα.
    Ξέρεις ότι παρά τα τόσα θετικά που προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει η καραμέλα του κάθε μπουρτζόβλαχου υποψήφιου δήμαρχου γιατί απλά είναι ενα εύκολο επιχείρημα χωρίς κόστος.
    Ξέρεις ότι για να ζητάς ένα φτηνό ενοίκιο και δεν βρίσκεις δεν φταίνε αυτοί οι άνθρωποι ,απλά να σου θυμίσω ότι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στην Ελλάδα είναι το κράτος ,ας καθίσουν και ας βρούμε μία λύση ,ας αφήσουν τους ιδιοκτήτες ήσυχους να διαχειριστούν την περιουσία τους όπως αυτοί θέλουν .
    Ξέρεις ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πρεσβευτές της Ελλάδας όσο αναφορά το “Greek Hospitality ” και τα πάνε άριστα ,χωρίς να έχουν σπουδάσει το αντικείμενο ,απλά η φιλοξενία είναι στο πετσί του Ελληνα !!!
    Μη κάνετε εμετό στην πίστα και μη πυροβολείτε τον πιανίστα !!!

  14. Εαν οι ξενοδοχοι σταματουσαν να χτιζουν ξενοδοχεια παντου και συνεχεια θα ελυναν το προβλημα τους!!!! Απλα!
    ΥΓ Και ξενοδοχος και ιδιοκτητς AIrbnb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook