«Να κάνουμε ξανά τα Χανιά την πόλη των γιασεμιών» – Θα φυτέψουν χιλιάδες γλαστράκια με τα αρωματικά φυτά

να-κάνουμε-ξανά-τα-χανιά-την-πόλη-των-γ-1438614

Μια ξεχωριστή δράση, με ιδιαίτερο συμβολισμό και ευωδιαστό… άρωμα για την πόλη, διοργανώνει ο Δήμος Χανίων.

Με σύνθημα «να μυρίσουν της γειτονίας τα γιασεμιά», σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων και τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ, περισσότερα από 2.500 χιλιάδες γλαστράκια με γιασεμί, περιμένουν όλους τους πολίτες, στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμί, το Σάββατο, 07/05/2022, από τις 12:00 το μεσημέρι, ώστε να τα προμηθευτούν και να στολίσουν τις αυλές και τα μπαλκόνια τους.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος είχε την αρχική ιδέα, τόνισε πως «είναι μία δράση που την ετοιμάζουμε τους τελευταίους 8 μήνες, με μέριμνα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, που έκανε την πρώτη παραγγελία των φυτών, τα οποία φιλοδοξούμε να κοσμήσουν και πάλι τα σπίτια της πόλης των Χανίων. Για να μοσχοβολήσουν οι γειτονιές της Παλιάς Πόλης, της Νέας Χώρας, μέχρι εκείνες της Αμπεριάς, των Λενταριανών και της Χαλέπας από το μοναδικό αρωματικό φυτό. Για να ξανακάνουμε τα Χανιά την πόλη των γιασεμιών».

Όσοι βρεθούν το πρωί του Σαββάτου στο Ενετικό λιμάνι Χανίων, θα μπορούν να προμηθευτούν, εκτός από τα γλαστράκια γιασεμί, επιπλέον φυτόχωμα- κομποστ, από τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ), ενώ γεωπόνοι της Υπηρεσίας θα παρέχουν πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για τη φύτευση και περιποίηση των αναρριχητικών φυτών.

Στόχος της διοργάνωσης είναι κάθε άνοιξη, τα Χανιά να γεμίζουν με φυτά και λουλούδια, με χρώματα και ευωδιαστά αρώματα, πριν από το καλοκαίρι.

Στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων ανταποκρίθηκαν και συμμετέχουν: ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης, το Κύτταρο Χαλέπας, οι Ενορίες Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας χώρας και Αγ. Νικολάου Σπλάντζιας, ο Σύλλογος κατοίκων Κουμπελή και ο Σύλλογος κατοίκων «Τα Λενταριανά μας», οι οποίοι θα αναλάβουν τη διανομή των γιασεμιών στις περιοχές τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook