Να γιατί το Μαξίμου ψάχνει ημερομηνίες για να μην μπορούν να ψηφίσουν οι νέοι!

να-γιατί-το-μαξίμου-ψάχνει-ημερομηνίε-1649582

Έρευνα της Prorata για το Ινστιτούτο Πουλαντζάς (πριν τα Τέμπη) επιβεβαιώνει την μεγάλη πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ – Αποφασισμένοι οι νέοι να ψηφίσουν!

Μια μεγάλη έρευνα της Prorata για το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς για τη νεολαία («Βαρόμετρο», αφού γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα) εξηγεί ίσως γιατί η κυβέρνηση αναζητά ημερομηνία εκλογών που θα αποτρέπει τους νέους να πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν!

Τι δείχνει μεταξύ άλλων το Β΄ μέρος της μέτρησης αυτής, που, σημειωτέον, διεξήχθη πριν το έγκλημα στα Τέμπη;

-Οι νέοι ηλικίας 17-34 ετών σε ποσοστό 27,7% θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 19,6% τη Νέα Δημοκρατία! Το 7,9%, μάλιστα, επιλέγει το κόμμα Κασιδιάρη (!), μόλις το 7,5% το ΠΑΣΟΚ και από 6,5% το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

-Στην έρευνα για ποσοστά κομματικής εγγύτητας για κάθε κόμμα, το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σαφώς μεγαλύτερο: Την ευρύτερη απήχηση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,6% έναντι 21,6% της ΝΔ- γεγονός που δείχνει ότι η Κουμουνδούρου διαθέτει πρόσφορο έδαφος για διεύρυνση της διαφοράς από το κυβερνών κόμμα σε αυτές τις ηλικίες!

-Από την έρευνα, τέλος, προκύπτει ότι είναι μύθος ότι η νέα γενιά δεν ενδιαφέρεται για τις εκλογές και δεν θα πάει να ψηφίσει: Το 95% δηλώνει ότι «ναι και μάλλον ναι» αν οι εκλογές γινόταν αυτή την Κυριακή θα πήγαινε να ψηφίσει!

Επί των επιμέρους ευρημάτων της έρευνας πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση προσεχώς!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

One thought on “Να γιατί το Μαξίμου ψάχνει ημερομηνίες για να μην μπορούν να ψηφίσουν οι νέοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook