«Να φτιάξει κάθε οικογένεια μια μικρή ομάδα ανθρώπων που θα συναναστρέφεται»

H καθηγήτρια Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, έκανε λόγο για έξαρση του κορονοϊού που «ίσως είναι πολύ ανησυχητική γιατί υπάρχει διασπορά σε όλη τη χώρα αναλογικά με τον πληθυσμό».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για τα μέτρα που έχουν τεθεί επί τάπητος είπε ότι «συζητάται η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους αλλά κυρίως η αποσυμφόρηση σε χώρους όπου μπορεί να υπάρχει συνωστισμός».

«Πρέπει να αξιοποιούμε πιο πολύ τον υπαίθριο χώρο. Πρέπει να ενθαρρυνθούν περίπατοι μαθητών που δεν απαιτούν μέσα μεταφοράς. Πρέπει να υπάρχει πολύ έντονος και συχνός αερισμός των χώρων, ανοιχτά παράθυρα σε όλες τις ώρες. Αντί να περιοριστεί το ωράριο των καταστημάτων ειδών πρώτης ανάγκης ίσως θα πρέπει να αυξηθεί» πρόσθεσε η κυρία Λινού.

«Πρέπει να βρεθούν έξυπνοι τρόποι για να βοηθηθούν οι άνθρωποι να κρατούν τις αποστάσεις» πρόσθεσε.

Κατά την ιδία, μάλιστα, ίσως αποδειχθεί αποτελεσματικό «αυτό που εφάρμοσαν στην Καλιφόρνια: να φτιάξει μια οικογένεια μια μικρή ομάδα ανθρώπων που θα συναναστρέφεται που μόνο αυτούς θα έρχονται σε επαφή συχνά. Με όλους τους άλλους ερχόμαστε σε επαφή με ηλεκτρονικό τρόπο. Επαφές σε πολύ στενούς κύκλους και όχι κύκλους των 25 παιδιών αυτό θα ήταν δώρο-άδωρο»

newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ