Να επανεξετάσει τα μέτρα η κυβέρνηση, ζητά η ΟΕΒΕΝΧ

να-επανεξετάσει-τα-μέτρα-η-κυβέρνηση-ζ-871320

Τη δυσαρέσκειά της για τα νέα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εκφράζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Χανίων. Με ανακοίνωσή της, επισημαίνει τις επιπτώσεις αυτών στον επιχειρηματικό κόσμο και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα περιοριστικά μέτρα.

Πιο αναλυτικά,  η ανακοίνωση της ΟΕΒΕΝΧ αναφέρει: «Τα τελευταία δύο χρόνια οι μικροί και πολύ μικροί Έμποροι, Βιοτέχνες Επαγγελματίες και Αυτοαπασχολούμενοι δίνουν ένα πολύ σκληρό  αγώνα επιβίωσης αντιμέτωποι με τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας.

Την ώρα που άρχισαν σιγά-σιγά να φαίνονται θετικά στοιχεία για επιστροφή  στην κανονικότητα, τα επιπλέον μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση πλήττουν ιδιαίτερα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οδηγούν τους συναδέλφους σε απόγνωση.

Η υπό προϋποθέσεις προσέλευση του αγοραστικού κοινού στα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις  μας και η μετατροπή μας σε ελεγκτές της Δημόσιας Υγείας την στιγμή που η πλειονότητα των συναδέλφων Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων  τηρούσε και τηρεί  ευλαβικά τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα αποφυγής της μετάδοσης της covid 19, αφενός δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στην αγορά, αφετέρου δίνει χώρο στο παραεμπόριο και στην παραοικονομία.

Για το λόγο αυτό καλούμε την κυβέρνηση αφενός να επανεξετάσει πολλά από τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει και αφετέρου να βρει ουσιαστικό τρόπο πειθούς για τον εμβολιασμό και να μην προχωρά σε τιμωρητικές πρακτικές που πλήττουν κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, εντείνοντας τη δυσαρέσκεια και το διχασμό.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook