«Να δίνουν το αίμα τους στον συνάνθρωπο και όχι στην άσφαλτο» – Σημαντικός ο ρόλος των εθελοντών αιμοδοτών στα Χανιά

να-δίνουν-το-αίμα-τους-στον-συνάνθρωπ-1480127

Δέκα λεπτά από τον χρόνο μας, μπορεί να σώσουν μια ζωή

«Να δίνουν το αίμα τους στους συνανθρώπους τους και όχι στην άσφαλτο» είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει στους νέους ανθρώπους, η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη.

Η κ. Ροδουσάκη μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, τόνισε τη σημασία που έχει να είναι κανείς στις μέρες μας εθελοντής αιμοδότης, με δεδομένο και τον μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφονται κάθε χρόνο στα Χανιά και στην Κρήτη γενικότερα. Η πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών, δήλωσε πως «πρέπει ο αιμοδότης να είναι τακτικός.

«Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο. Να προσέχουν, να μην τρέχουν, να μην πίνουν, να φοράνε το κράνος τους και το αίμα να το διαθέτουν στους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη και όχι στην άσφαλτο».

Την ίδια ώρα, η κ. Ροδουσάκη αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει κάποιος για να είναι αιμοδότης:

«Αίμα μπορούν να δώσουν οι πολίτες από 18 έως 67 ετών. Για κάποιον που θέλει μια ημέρα για να κλείσει τα 18, μπορεί να δώσει αίμα, με υπεύθυνη δήλωση των γονέων του. Επίσης, εάν κάποιος πάσχει από θυρεοειδή και πίνει χάπι σε μόνιμη βάση, μπορεί να δώσει αίμα. Ακόμη, όποιος έχει πίεση και λαμβάνει αγωγή, μπορεί το πρωί να πιει το χάπι του και μετά από συνεννόηση και λήψη του ιστορικού και της πίεσης με τον γιατρό της αιμοδοσίας, να δώσει αίμα. Το προηγούμενο βράδυ δεν πρέπει ο αιμοδότης να έχει καταναλώσει παυσίπονα και αλκοόλ ενώ και το τελευταίο του γεύμα συνιστάται να είναι ελαφρύ».

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης» εγγράφονται συνεχώς νέα μέλη, νεαρής κυρίως ηλικίας.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης» συνεχίζει την δράση του και τους καλοκαιρινούς μήνες, με προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες.

Προγραμματισμένες Εθελοντικές Αιμοδοσίες

Επόμενη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Χανίων, σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο, από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι (Δείτε ΕΔΩ)ενώ για πρώτη φορά εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της ΜΟΒΙΑΚ στο Ακρωτήρι θα γίνει στις 27 Ιουλίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook