«Να αποτρέψουμε τη μετατροπή των Χανίων σε τουριστικό προϊόν, έναν άψυχο τόπο»

να-αποτρέψουμε-τη-μετατροπή-των-χανί-560299

«Δεν θα επιτρέψουμε την καταστολή και την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της διακίνησης ιδεών. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποτρέψουμε τη μετατροπή των Χανίων σε τουριστικό προϊόν, έναν άψυχο τόπο.», αναφέρει σε ανακοίνωσή της το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, υπερασπιζόμενο τη Rosa Nera και τους αυτοοργανωμένους χώρους με πορεία αλληλεγγύης, το Σάββατο 26 Οκτώβρη 2019, Πλατεία Αγοράς, 12 μ.μ.

Αναλυτικά:

«Το τελευταίο διάστημα η αντιδραστική κυβέρνηση Μητσοτάκη, οδεύοντας το δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοί της, εξαπολύει συντεταγμένη επίθεση ενάντια σε καταλήψεις στέγης προσφύγων και σε άλλες που στεγάζουν πολιτικές συλλογικότητες.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις αποτελούν μέρος της ευρείας κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους που έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό από τα αστυνομικά επιτελεία, τους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους και τα ΜΜΕ, θέτοντας ως βασικές της αιχμές το χτύπημα των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα και στέγασης προσφύγων και μεταναστών, την αστυνομική κατοχή του δημόσιου χώρου, την εγκληματοποίηση και ποινικοποίηση των αντιστάσεων που αναπτύσσονται απέναντι στις πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου.

Πολιτικές οι οποίες γίνονται στο όνομα της ασφάλειας του νοικοκυραίου από τη μία, της ανάπτυξης και του κέρδους από την άλλη.

Απ`αυτά τα σχέδια προφανώς δεν μένει έξω η πόλη μας: οι απειλές για εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera και η μετατροπή του λόφου Καστέλι σε τουριστικό θέρετρο είναι το πλέον απτό παράδειγμα. Στη μακροχρόνια πορεία της η Rosa Nera είναι ανοιχτή στην τοπική κοινωνία και αποτελεί ένα από τα λίγα μέρη πολιτικής και πολιτιστικής συνεύρεσης, έξω από τα κυρίαρχα αγοραία και εξουσιαστικά πλαίσια.

Ένας χώρος που όλα αυτά τα χρόνια έχει στεγάσει πρωτοβουλίες, εγχειρήματα, συνελεύσεις, προβολές, εκδηλώσεις, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, θέατρα, συναυλίες και έχει κεντρικό ρόλο στους εργατικούς, κοινωνικούς, αντιρατσιστικούς και αντιφασιστικούς αγώνες αυτής της πόλης. Μια κατάληψη που δίνει καταφύγιο στους κυνηγημένους και φαγητό στους πεινασμένους, μεταξύ αυτών και σε πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “«Να αποτρέψουμε τη μετατροπή των Χανίων σε τουριστικό προϊόν, έναν άψυχο τόπο»

  1. Για να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά…να ζεσταθούν τα γκλοπ και τα δακρυγόνα. Όπου να ναι φτάνει η ώρα της μεγάλης έξωσης. Να ξεπατώσουμε το καρκίνωμα που λέγεται Ρόζα Λέρα και να ξεκουμπιστούν επιτέλους οι άπλυτοι αναρχοαυτόνομοι και οι γύφτοι από το λιμάνι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook