«Να απαντήσει ο Θεοδωρικάκος στις καταγγελίες για συγκάλυψη από το τοπικό Α.Τ. Κολωνού»

να-απαντήσει-ο-θεοδωρικάκος-στις-κατ-1509837

«Να απαντήσει ο Θεοδωρικάκος στις καταγγελίες για συγκάλυψη από το τοπικό αστυνομικό τμήμα» ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας «Στο Κόκκινο 105.5 FM», αναφερόμενος στην υπόθεση βιασμού και εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

«Έχουμε μία υπόθεση γνωστή στις αρχές εδώ και ένα μήνα και μέχρι στιγμής το θύμα δεν έχει την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και του κράτους έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Τόνισε ότι η οικογένεια και το θύμα πρέπει επιτέλους να προστατευτούν: «μέχρι χθες επιτρεπόταν σε κάμερες και μέσα ενημέρωσης να βρίσκονται έξω από το σπίτι τους».

«Φαίνεται ότι εδώ δεν μιλάμε μόνο για έναν ή δύο δράστες. Υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα, φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που δεν ήταν απλά υποψήφιοι βιαστές αλλά έχουν βιάσει το κορίτσι», σημείωσε. «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε καχύποπτοι με την κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων, θυμόμαστε την περίπτωση Λιγνάδη και τη μεγάλη καθυστέρηση στην κατάσχεση κινητών, ψηφιακού υλικού. Κάτι τέτοιο δίνει τη δυνατότητα στο δράστη να σβήσει στοιχεία», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το γεγονός ότι ο δράστης έχει φωτογραφίες με πολλά στελέχη της ΝΔ, επί της αρχής δεν δημιουργεί πολιτικό ζήτημα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν υπάρχουν ενδείξεις για κύκλωμα σε συνδυασμό με τις καταγγελίες για συγκάλυψη από το τοπικό αστυνομικό τμήμα», είπε και αναφέρθηκε στις καταγγελίες της μητέρας του θύματος «ότι απευθύνθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και εκείνοι τους παρέπεμψαν στη ΓΑΔΑ, αποφεύγοντας να αναλάβουν αμέσως δράση». «Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έχει απαντήσει ακόμα σε αυτές τις καταγγελίες», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μπροστά λοιπόν σε έναν πανικό που επιδεικνύει η Νέα Δημοκρατία, εκτοξεύει λάσπη και ψέματα. Ακούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το βιασμό πλημμέλημα –ψέμα, δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Ακούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε στη Βουλή την αυστηροποίηση των ποινών για τους βιαστές ανηλίκων –επίσης ψέμα. Αντίθετα, ο ποινικός κώδικας που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά προέβλεψε ότι σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός. Αυτό ήταν μια ξεκάθαρη κίνηση αυστηροποίησης του πλαισίου», δήλωσε.

«Όλα αυτά που ακούμε τις τελευταίες μέρες από τον κ. Κουμουτσάκο, από τον κ. Κυρανάκη, από τον κ. Λοβέρδο και από όσους τα αναπαράγουν, είναι ακριβώς ένδειξη του πανικού της “υπόγας” του κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι επίσης αδιανόητο ότι ο Δήμος Αθηναίων ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα και με μία διαρροή, μόλις χθες αργά το βράδυ, απομάκρυνε τη σύζυγο του φερόμενου βιαστή από τη διοίκηση του δημοτικού βρεφοκομείου, μετά την καταγγελία της μητέρας του θύματος ότι την προσέγγισε η συγκεκριμένη κυρία, προσφέροντάς της χρήματα για να συγκαλύψει την κατηγορία», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Σε κάθε περίπτωση αυτή η υπόθεση είναι ένα τεράστιο χαστούκι που πρέπει να ταρακουνήσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Για το πώς μια οικογένεια πολύτεκνη που ζούσε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ήταν μια κατάσταση που κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν για να κάνουν αυτά τα εγκλήματα», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook