«Μύθος» η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας – Όλα τα στοιχεία και για τα Νοσοκομεία της Κρήτης

μύθος-η-θωράκιση-του-δημόσιου-συστή-761041

Πόσες προσλήψεις και πού έγιναν, πόσες αποχωρήσεις, τι μειώσεις υπήρξαν στις δαπάνες

«Μύθος» δείχνει να αποτελεί η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το iEidiseis

Παρότι ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε την Τρίτη πως στο δημόσιο σύστημα υγείας έχουν γίνει από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα 6.000 προσλήψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία, έως και Ιούνιο, την περίοδο του Covit-19 έγιναν συνολικά 4.729 προσλήψεις! Από αυτές οι 451 αφορούσαν ιατρικό προσωπικό, οι 1901 νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ λοιπό προσωπικό αφορούσαν οι 2.377.

Σύμφωνα με τα στοιχεία –και αν δεν μας ξεφεύγει κάτι επουσιώδες- όλες αυτές οι προσλήψεις αφορούσαν συμβασιούχους και καθόλου μόνιμο προσωπικό! Την ίδια στιγμή, υπήρχαν αντίστοιχες, ίσως και μεγαλύτερες αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης, λήξης συμβάσεων κοκ!

Οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας είναι τον Μάιο φέτος 1898 λιγότεροι.

Η κρατική χρηματοδότηση σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ήταν μέσα σε ένα χρόνο, το χρόνο της πανδημίας, 131 εκατομμύρια λιγότερα ευρώ!

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν 518 εκατομμύρια ευρώ και το αντίστοιχο εξάμηνο, αυτό του 2020, δηλαδή το εξάμηνο της πανδημίας, 387 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία εκκρεμούν από τον Φεβρουάριο 1.000 προσλήψεις μόνιμων ιατρών, που διαρκώς εξαγγέλλονται!

ΚΡΗΤΗ

Αυτός είναι ο πίνακα με τις προσλήψεις σε κάθε νοσοκομείο και κέντρο υγείας, αλλά και τα αιτήματα που τα ίδια είχαν υποβάλλει:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook