Μυστηριώδεις εξαφανίσεις δυο 14χρονων κοριτσιών από Νίκαια και Ιωάννινα

μυστηριώδεις-εξαφανίσεις-δυο-14χρονων-1540934

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση των δύο 14χρονων κοριτσιών της Νίκης – Στέλλας Θ. από τα Ιωάννινα και της Μαρκέλλας Τ. της Νίκαιας Αττικής, που χάθηκαν την ίδια στιγμή.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, το πρωί της Κυριακής μίλησε στο Newsbomb.gr για την εξαφάνιση των κοριτσιών.

Μιλώντας για την 14χρονη Νίκη-Στέλλα Θ. η οποία εξαφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου στις 21:30, από κρατική δομή παιδικής προστασίας στα Ιωάννινα ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος είπε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε το Σάββατο και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης. Το παιδί είναι ταλαιπωρημένο. Η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι ένα παιδί που ψάχνει τη φροντίδα που δεν είχε ποτέ».

Σχετικά με την αρπαγή της 14χρονης Μαρκέλλας από ενήλικο άνδρα το βράδυ της Παρασκευής και ώρα 21:30, στη Νίκαια Αττικής, ο κ. Γιαννόπουλος είπε: «Δυστυχώς, το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε από την οικογένεια μια μέρα μετά για την αρπαγή της ανήλικης (σ.σ. στις 08/10/2022) και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του παιδιού. Συντρέχουν σοβαροί λόγοι που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο. Δεν είναι κάτι απλό. Υπάρχει πρόβλημα έχει ξανά γίνει αρπαγή από το ίδιο άτομο. Πρόκειται για ένα τρίτο πρόσωπο».

Ιωάννινα: 14χρονη εξαφανίστηκε από δομή παιδικής προστασίας

Υπενθυμίζεται ότι στις 7/10/2022 στις 21:30, εξαφανίστηκε από κρατική δομή παιδικής προστασίας στη Δυτική Μακεδονία, η Νίκη-Στέλλα Θ. 14 ετών.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο .

Η Νίκη- Στέλλα Θ. έχει ύψος 1,55 μ., βάρος 55 κιλά, έχει μαλλιά μισά καστανά και μισά ροζ και καστανά μάτια. Φορούσε λευκό δερμάτινο παντελόνι, μπλούζα μαύρη με το σήμα της «NIKE», λευκό κοντό μπουφάν και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση ταλαιπωρημένου παιδιού, που οι συχνές μετακινήσεις του σε χώρους κρατικής παιδικής προστασίας δεν επιτρέπουν να κατανοηθούν και να φροντιστούν οι πραγματικές του ανάγκες, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά.

Το Χαμόγελο του Παιδιού τονίζει την ανάγκη για σταθερότητα και φροντίδα των παιδιών, ως βασικές προϋποθέσεις, όχι μόνο για την προστασία τους αλλά και για την επούλωση των τραυματικών τους εμπειριών. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ενδυνάμωση των παιδιών και την αποϊδρυματοποίησή τους.

Συναγερμός στη Νίκαια για αρπαγή 14χρονης από άνδρα

Την ίδια ημέρα και ώρα με την εξαφάνιση της 14χρονης Νίκης – Στέλλας από τα Ιωάννινα απήχθη παρά τη θέληση της από ενήλικο άρρεν άτομο, από τη Νίκαια Αττικής, η Μαρκέλλα Τ., 14 ετών. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε στις 08/10/2022 και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης, κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Μαρκέλλα Τ., έχει μέτριο ανάστημα, είναι αδύνατη, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μαύρη μπλούζα και μαύρο κολάν.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook