Μυστήριο στην Κοζάνη: Στο νοσοκομείο τρία αδελφάκια με αναπνευστικό πρόβλημα

μυστήριο-στην-κοζάνη-στο-νοσοκομείο-τ-1554590

Το αδερφάκι των δύο παιδιών που έχουν διακομιστεί από την Κοζάνη σε άλλα νοσοκομεία λόγω σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων, ένα βρέφος μόλις 45 ημερών νοσηλεύεται με τη σειρά του στην παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το βρέφος εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα με τα αδέρφια του και μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση αεροδιακομιδής στην πόλη της Κοζάνης, προκειμένου να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ένα 3χρονο αγόρι, το οποίο παρουσίασε πρόβλημα αναπνευστικής δυσχέρειας.

Το παιδάκι μαζί με τη μικρότερη αδερφή του, μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, όπου οι παιδίατροι διαπίστωσαν αναπνευστική δυσχέρεια στο αγοράκι και έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Επειδή δεν υπήρχε όμως κρεβάτι ΜΕΘ για παιδιά και σε νοσοκομείο στη γειτονική Θεσσαλονίκη, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα που διαθέτει τέτοια μονάδα.

Την ίδια σχεδόν ώρα μεταφέρονταν στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και η αδερφούλα του 3χρονου, ηλικίας 2 ετών, που επίσης παρουσίασε συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας, η οποία λαμβάνει αγωγή για λοίμωξη του αναπνευστικού ενώ είναι αρνητική σε κορονοϊό και γρίπη.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook