Μυστήριο με το ιδιόχειρο “μήνυμα” της Τζωρτζίνας – “Χτενίζουν” τη σχολική τσάντα, τις σημειώσεις και τις ζωγραφιές της

μυστήριο-με-το-ιδιόχειρο-μήνυμα-τη-1410872

Το μυστήριο του θανάτου της άτυχης Τζωρτζίνας προσπαθούν να διαλευκάνουν οι Αρχές, οι οποίες έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, που συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Η 9χρονη, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα, έχει αφήσει πίσω της χειρόγραφες σημειώσεις και ζωγραφιές, που οι ειδικοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν, ώστε να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της.

Η σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας με το τετράδιο στο οποίο αποτύπωνε τις σκέψεις της με ζωγραφιές από το 2018 μέχρι και λίγους μήνες πριν από τον Απρίλιο του ’21, οπότε και διαγνώστηκε με τετραπληγία, βρίσκονται στο γραφείο της ανακρίτριας. Ανάμεσά τους και ένα λευκό χαρτί, το οποίο ήταν πάνω στο γραφείο του κοριτσιού και έγραφε με τεράστια κεφαλαία γράμματα “η μαμά μου σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό”. Αυτό και άλλα σημειώματα αναμένεται να “ξεκλειδώσουν” τα όποια τυχόν μηνύματα προσπαθούσε να στείλει η 9χρονη στο περιβάλλον της, χωρίς, ωστόσο, κανείς να έχει δώσει την πρέπουσα σημασία, όπως φαίνεται.

“Θέλει να υπερθεματίσει την συναισθηματική κατάσταση και του ίδιου του παιδιού και της μητέρας της. Θέλει να δείξει τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι. Αυτή η πρόταση που έγραψε καταδεικνύει με σαφήνεια αυτό που συμβαίνει. Δεν χωράει, δηλαδή, καμία αμφιβολία σε αυτό”, λέει η ψυχολόγος Χριστίνα Βογιατζή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Είναι σαν να βγάζει μια κραυγή βοήθειας. Υπάρχει φόβος και τρόμος σε αυτό το παιδί γι’ αυτό και μάλλον το έγραψε αυτό. Είχε μεγάλη ανάγκη να το βγάλει. Οπότε ίσως ήταν και ένας τρόπος της, εκτός από το να ζητήσει βοήθεια να μπορεί κάπως να το διαχειριστεί. Είναι μια μαμά που με τρομάζει ” τονίζει από την πλευρά της η ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Αντύπα.

Η ιδιόχειρη σημείωση της Τζωρτζίνας θεωρείται από τους ειδικούς ως ιδιαίτερα σημαντική για τα όσα βίωνε το παιδί. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν με ιδιαίτερη σχολαστικότητα μία μία τις λέξεις που χρησιμοποίησε η Τζωρτζίνα, αλλά και γενικότερα την “μεγάλη εικόνα” της υπόθεσης.

“Το χαρτί γενικότερα για τη μικρή είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας. Άρα καταλαβαίνουμε δεν υπήρχε ένα πρόσωπο αναφοράς που να εμπιστεύεται και να μπορεί να μιλήσει. Βρήκε έναν αμυντικό μηχανισμό προκειμένου να εντάξει τον φόβο, την αγωνία, μέσα απ’ αυτή τη φράση. Ίσως στο μυαλό της υπήρχε, ότι κάποιος μπορεί να το δει και άρα να με σώσει; Μπορεί κι αυτό” λέει μεταξύ άλλων η παιδοψυχολόγος Φρατζέσκα Καραγιάννη.

Σημειώνεται ότι η τσάντα της Τζωρτζίνας, όπως και το τετράδιό της, έφτασαν στη δικαστική λειτουργό έπειτα από επίσκεψη συγγενικού προσώπου του Μάνου Δασκαλάκη στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια, έπειτα από σχετική συνεννόηση με τις Αρχές.

Επιπλέον, ενδιαφέρον για τις Αρχές φαίνεται να παρουσιάζει και ένα σακουλάκι με τρίχες της Τζωρτζίνας, που φέρεται να εντοπίστηκε στο σπίτι του πρώην ζευγαριού.

Δείτε το βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook