Μυστήριο με το αεροπλανοφόρο USS George Washington – 7 θάνατοι σε ένα χρόνο, οι 4 αυτοκτονίες

μυστήριο-με-το-αεροπλανοφόρο-uss-george-washington-7-θά-1437712

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιτρέπει σε εκατοντάδες ναύτες να εγκαταλείψουν το USS George Washington αυτή την εβδομάδα, μετά από το μυστήριο που περιβάλει μια σειρά θανάτων στο ελλιμενισμένο αμερικανικό αεροπλανοφόρο εκ των οποίων οι μισοί είναι αυτοκτονίες.

Τον Απρίλιο, τρεις ναύτες που υπηρετούσαν στο πλοίο βρέθηκαν νεκροί σε λιγότερο από μία εβδομάδα, με τους δύο από αυτούς να επιβεβαιώνεται ότι έβαλαν τέλος στη ζωή τους, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως το People. Άλλοι τέσσερις θάνατοι – συνολικά επτά – έχουν σημειωθεί στο αεροπλανοφόρο μέσα στον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με το CNN.

Από αυτή την εβδομάδα, το Πολεμικό Ναυτικό επιτρέπει στους ναύτες που ζουν στο USS George Washington να εγκαταλείψουν το πλοίο, ανέφερε το πρακτορείο. Περισσότεροι από 200 ναύτες φέρονται να έχουν μετακομίσει από το πλοίο από τη Δευτέρα 2/5.

«Το σχέδιο μετακίνησης θα συνεχιστεί μέχρι να το έχουν κάνει όλοι οι ναύτες που επιθυμούν να μετακινηθούν από το πλοίο», δήλωσε στο CNN η Ναυτική Αεροπορία Ατλαντικού.

Όσοι ναύτες επιλέξουν να μετακομίσουν θα μεταφερθούν σε μια «εκτός του πλοίου διάταξη διαμονής τύπου στρατώνα στο Ναυπηγείο Norfolk Naval Shipyard στο Πόρτσμουθ», εξήγησε πρόσφατα ο διοικητής του πλοίου, πλοίαρχος Brent Gaut, στο πλήρωμα του πλοίου, σύμφωνα με το Military.com.

Ανησυχητικές οι μαρτυρίες γονέων των στρατεύσιμων

Σύμφωνα με το ABC News, το USS George Washington, το οποίο είναι πυρηνοκίνητο, υποβάλλεται σε μακρά διαδικασία ανεφοδιασμού και επισκευής στη Βιρτζίνια από το 2017.

Ο πατέρας του Xavier Sandor, ενός από τα μέλη του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε στο NBC News ότι ο γιος του βίωσε δυσκολίες ζώντας στο πλοίο. Μόλις τελείωνε τις 12ωρες βάρδιες του, ο Xavier είπε στον πατέρα του ότι θα κοιμόταν στο αυτοκίνητό του με μια χοντρή κουβέρτα αντί να παραμείνει στο αεροπλανοφόρο.

«Πάντα έλεγε ότι ήταν χάλια και πάντα του έλεγα να ζητήσει βοήθεια», θυμήθηκε ο μπαμπάς John Sandor. «Έλεγε: “Μπαμπά, δεν δίνουν δεκάρα. Δεν τους νοιάζει”. Αυτή ήταν πάντα η απάντησή του σε μένα».

Ο διοικητής της Ναυτικής Αεροπορίας Ατλαντικού υποναύαρχος John Meier εξέφρασε πρόσφατα τη θλίψη του μετά το θάνατο των ναυτικών.

«Τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν με τους ναύτες που υπηρετούν στο USS George Washington είναι μια θλιβερή υπενθύμιση του σπαραγμού και της θλίψης που ακολουθούν την απώλεια ενός φίλου, μέλους της οικογένειας ή συναδέλφου», δήλωσε στο ABC News. «Ενώ το Ναυτικό είναι μια ανθεκτική δύναμη, δεν είμαστε απρόσβλητοι από τις ίδιες προκλήσεις που επηρεάζουν το έθνος που υπηρετούμε», συνέχισε ο Meier.

Από τα 2.700 μέλη του πληρώματος που ανήκουν στο USS George Washington, μόνο περίπου 400 ζούσαν στο πλοίο από την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το ABC News.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook